DTM

Oranje boven in DTM! Jamie Green verovert pole voor Audi

Uitgegeven door Dirk Kempen • 17 juli 2016 10:21 • Print artikel

Op de zaterdag was het een zware dag voor Audi met geen enkele coureur in de top drie. Ditmaal nam het Duitse sportwagenmerk wraak met het veroveren van de pole position. Audi Sport Team Rosberg rijder Jamie Green was het snelste in de kwalificatie op zondag.


De start van de kwalificatie verliep rommelig. Mercedes rijder Daniel Juncadella viel stil op het circuit, dit zorgde voor een korte rode vlag. Nadat de baan weer werd vrijgegeven werd het erg druk. Snelle tijden wisselden elkaar snel af. Robert Wickens, Edoardo Mortara, Christian Vietoris en Gary Paffett stonden allemaal bovenaan de ranglijst. Op het laatste moment kwam Jamie Green over de streep voor een erg snelle ronde. Zijn tijd van 1:30.696 was voldoende voor de pole position. Evenals op zaterdag zaten de tijden erg dicht bij elkaar. De top drie reed binnen één tiende van een seconde en de gehele top twintig zag binnen één seconde.

Debutant Rene Rast hield zich lang staande in de top vijftien. In de laatste minuten viel de vervanger van Adrien Tambay terug naar plaats 22, vóór Maximilian Götz. Juncadella had geen tijd genoteerd.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS