DTM

OFFICIEEL: DTM keert terug naar Engeland en Italië; Zandvoort ook weer van de partij + KALENDER

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 december 2017 13:27 • Print artikel

De DTM heeft de kalender voor het seizoen 2018 aangekondigd. De kalender, waarop Circuitpark Zandvoort wederom van de partij is, is uitgebreid naar 10-races. De raceweekenden in Brands Hatch en Misano zijn toegevoegd.

DTM Zandvoort

Op het circuit van Brands Hatch gaat gereden worden op de volledige GP-layout, in plaats van de Indy-layout. Daarnaast keert de DTM dus terug naar Italië, waar in 2010 voor het laatst werd gereden in Adria. Het seizoen start en sluit traditioneel op het circuit van Hockenheim, waarbij in het weekend van 14 en 15 juli in de Nederlandse duinen van Zandvoort wordt gereden.

De Lausitzring die eerder dit jaar werd overgenomen door Dekra, waarvan de verwachting was dat het circuit niet meer als racebaan gebruikt ging worden, staat toch op de kalender. De wedstrijd op de Moskou Raceway is de enige die van de kalender van 2017 is verdwenen.

“Vijf evenementen in Duitsland, vijf daarbuiten. De DTM wordt wat meer international, zonder haar Duitse roots te verwaarlozen”, reageerde Gerhard Berger, voorzitter van de organisatie ITR. “Met Engeland en Italië, twee belangrijke markten van de premium autofabrikanten Audi, BMW en Mercedes, maken hun comeback op de DTM-kalender. Ik ben blij dat de DTM blijft racen op de Lausitzring, zelfs nadat het circuit verkocht is. Met de nieuwe eigenaar Dekra, onze lange termijn partner, konen we zekerstellen dat de Oost-Duitse DTM-enthousiastelingen ook spectaculair toerwagenracen krijgen aangeboden.”

Kaarten voor DTM

DTM-kalender 2018

5-6 mei	 		Hockenheim
19-20 mei Lausitzring
1-3 juni Budapest
23-24 juni Norisring
14-15 juli Zandvoort
11-12 augustus Brands Hatch
25-26 augustus Misano
8-9 september Nurburgring
22-23 september Red Bull Ring
13-14 oktober Hockenheim


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS