DTM

OFFICIEEL: Audi stuurt twee coureurs van de LMP1 naar de DTM: "In een toppositie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 december 2016 14:23 • Print artikel

Met het einde van het fabrieksprogramma van Audi in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship, krijgen de diverse coureurs van Audi een nieuw autosportprogramma in 2017. Voor Loic Duval en Rene Rast betekent dit dat zij in 2017 in de DTM in actie gaan komen.

DTM Audi

Duval reed vanaf 2012 in de prototype met de vier ringen en won onder andere de wereldtitel in 2013 met Tom Kristensen en Alan McNish. Rast reed in 2015 de 24 uur van Le Mans in de derde Audi R18 etron quattro en kwam dit jaar in actie in de Blancpain GT Series voor Belgian Audi Club Team WRT. Recent reed de Duitser al in de laatste twee ronden van de DTM, terwijl Duval tijdens de Young Driver test in Jerez. Het tweetal voegt zich nu dus bij Jamie Green, Nico Müller, Mike Rockenfeller en Mattias Ekström in de strijd om de DTM-titel en komen in actie met de Audi RS 5 DTM.

“We zijn blij dat onze rijdersline-up voor het nieuwe DTM-seizoen volledig is”, reageerde het hoofd van Audi Sport Dieter Gass. “Niet alleen met de sterke race tijdens de finale in Hockenheim heeft Rene getoond dat hij zonder meer aan het front kan meedoen in de DTM. En met Loic hebben we een van onze beste coureurs van het Le Mans-programma geïntegreerd in ons DTM-team. Ik heb het vertrouwen dat we in een toppositie zitten met onze line-up voor het 2017-seizoen en zes sterke karakters in ons team hebben.”

Met deze bekendmaking is voor vier van de zes LMP1-coureurs de toekomst bij Audi bevestigt. André Lotterer gaat voor het Duitse merk in de Formule E rijden en gaat dit combineren met een toekomst in de LMP1 voor Porsche. Lucas di Grassi gaat zich in het komende jaar helemaal richten op de Formule E.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS