DTM

Nyck de Vries in Renntaxi en oranje-tintje met Giedo van der Garde, Prins Bernhard van Oranje en Milan Dontje

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 augustus 2017 18:34 • Print artikel

In het weekend van 19 en 20 augustus strijkt de DTM voor de 17e maal op het Circuit van Zandvoort neer. Audi neemt dit jaar een hoofdrol op zich en trakteert bezoekers in diverse klassen op spektakel. Het merk uit Ingolstadt wordt in de DTM vertegenwoordigd door drie teams met in totaal zes Audi’s RS 5 DTM. In het voorprogramma komt bovendien de Audi Sport TT Cup in actie, met na voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde opnieuw een bijzondere gastrijder. Prins Bernhard van Oranje keert terug in een Audi TT, precies een jaar na zijn eerste optreden in Audi’s snelle merkencup.

Audi

De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven is een fervent racer en sinds anderhalf jaar eigenaar van Circuit Park Zandvoort. Hij is echter niet de enige Nederlander die tijdens het DTM-weekend uitkomt in de Audi Sport TT Cup. Net als reguliere deelnemer Milan Dontje kruipt ook Giedo van der Garde achter het stuur van een Audi TT. Bovendien neemt het jonge Nederlandse FIA Formule 2-talent Nyck de Vries de rol van bestuurder van de snelle Audi RS 5 DTM ‘Renntaxi’ op zich, om VIP-gasten van Audi op een spectaculaire DTM-beleving op de Zandvoortse omloop te trakteren.

null

Nieuwe Audi RS 5 DTM
In de DTM verschijnt Audi aan de start met zes exemplaren van de nieuwe Audi RS 5 DTM, voorzien van een atmosferische 4.0-liter V8 met meer dan 500 pk. De zes worden ingezet door het Audi Sport Team Abt Sportsline (het officiële fabrieksteam van Audi), het Audi Sport Team Phoenix en het Audi Sport Team Rosberg.

Mattias Ekström aan de leiding
Na tien races op vijf circuits gaat de Zweedse Abt Sportsline-coureur Mattias Ekström aan de leiding in het DTM-kampioenschap. Hij wordt op de voet gevolgd door René Rast van het Rosberg-team. De Duitser staat één punt achter Ekström, dus op het Circuit van Zandvoort – dat bij veel DTM-coureurs favoriet is – valt er voor beide mannen komend weekend veel te winnen en te verliezen.

Audi

Negen keer winst op Zandvoort
Sinds 2001 heeft Audi negen DTM-races gewonnen op het Circuit Zandvoort. Dat is meer dan ieder ander merk in de Duitse raceserie. In totaal schreef Audi zeven keer het DTM-rijderskampioenschap op zijn naam en behaalde het merk vijf keer de constructeurstitel. Vanaf 2000 is Audi actief geweest in de DTM met de Audi TT (2000 – 2003), Audi A4 (2004 – 2011), Audi A5 (2012) en Audi RS 5 (2013 – heden).Alle informatie over het DTM-weekend in Zandvoort is te vinden op:

Algemene info DTM op het Circuit van Zandvoort

INFO: Toegangskaarten en tickets voor de DTM op Circuit Zandvoort

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS