DTM

Nyck de Vries en Dries Vanthoor komen in actie voor Audi tijdens DTM Young Driver-test

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 oktober 2017 21:20 • Print artikel

Audi heeft de line-up voor de DTM Young Driver-test bekend gemaakt. Onder de jonge honden is niemand minder dan Nyck de Vries.

Nick de Vries

De Vries kwam eerder ook al in actie met Audi en leek toen dicht tegen een debuut in Moskou aan te zitten in de DTM, als vervanger van de geblesseerde Mike Rockenfeller. De coureur rijdt dit jaar in de Formule 2, waar hij de zevende plaats in het kampioenschap inneemt. Daarmee is hij de tweede beste nieuwkomer in het kampioenschap. Op de Lausitzring komt naast Nyck de Vries ook Yann Erlacher, Alex Palou, Ferdinand Habsburg en Jonathan Arbeidein in actie. Een andere opvallende naam uit de Benelux is Dries Vanthoor, die ook de DTM-bolide aan de tand mag voelen.

De jongere broer van Laurens Vanthoor reed dit jaar zijn tweede seizoen in de Blancpain GT Series voor het WRT Audi-team en won in de GTE-Am in Le Mans. De 19-jarige coureur reed daarvoor in de Formule Renault European Cup. Erlacher is het neefje van WTCC-kampioen Muller. De jonge coureur won dit jaar de rookie WTCC-titel met een privé-ingeschreven Lada, maar heeft ook LMP3-ervaring.

Palou keert - net als De Vries - terug in de Young Driver-test met Audi. De Spanjaard reed in 2015 tijdens de test. De coureur reed dit jaar het Japanse F3, maar kwam ook in actie bij de Formula V8 en F2. Habsburg rijdt in het Europees Formule 3. Vanuit dit kampioenschap komen Joel Erikkson voor BMW en Maximilian Gunther voor Mercedes in actie. Aberdein heeft een connectie via zijn vader, die in de jaren negentig voor Audi reed.

Tijdens de test gaat vaste DTM-coureur Nico Müller als benchmark dienen voor Audi.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS