DTM

Nieuwe Fittie: Wittmann beschuldigt Audi van onsportief gedrag!: "Ze verknallen de race van anderen!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 september 2017 09:44 • Print artikel

BMW-coureur Marco Wittmann heeft Audi en Nico Muller opnieuw beschuldigd van het opzettelijk saboteren van zijn tweede race op de Red Bull Ring. De regerend DTM-kampioen bekritiseerde het merk en de coureur eerder dit jaar ook al vanwege haar toegepaste tactiek op het Circuitpark Zandvoort en de Nürburgring. Wittmann is de hoogst geplaatste rivaal ten opzichte van de Audi-coureurs in het kampioenschap en had het gevoel dat hij in Oostenrijk opzettelijk door Muller werd opgevangen om Mattias Ekström te helpen.

2017 DTM


“Nadat hij me inhaalde, waren we beiden twee seconden langzamer”, reageerde de BMW-coureur tegen het Engelse Autosport. "Ekström zat achter me, dus was het duidelijk wat hij deed. Het is wat het is en ik denk dat iedereen zag wat er gebeurde. Audi had zeker een goede snelheid, ze waren sneller dan ons. Uiteindelijk passeerde hij mij, maar blokte hij mij daarna op dezelfde manier als hij het hele jaar al doet. Ik kan alleen herhalen wat ik het hele jaar al doe, dit is onder aan de streep onsportief gedrag.”

Audi behaalde in beide races het volledige podium, in het eerste weekend dat het prestatiegewicht werd geschrapt. Wittmann eindigde als zesde en zakte terug na een late safetycar. “Het was duidelijk wie hier de dominante auto had”, reageert de Duitser. “Dat is waarom ik denk dat het niet nodig was om de race van anderen te verknallen. Tijdens de herstart waren ze verre van fair. Ik was de enige coureur in een sandwich van Audi’s. In bocht 1 werd ik naar buiten geduwd, in bocht 3 nog erger. Oké, Ekström moest zijn positie teruggeven, maar de positie die ik verloor aan Paffett, werd niet aan mij teruggegeven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS