DTM

Nieuwe bolide van Mercedes een zorgenkindje? "Hoe snel vinden we..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 april 2016 11:04 • Print artikel

De nieuwe DTM-bolide van Mercedes, de C63, levert op dit moment voor het Duitse merk meer problemen, dan dat deze ruimte voor winst geeft op de concurrent, zo geeft Ulrich Fritz van Mercedes toe. Een reeks van ‘technische voorschriften’ als onderdeel van het verlagen van de kosten zorgt voor het probleem.

Mercedes DTM 2016

Het zijn een aantal afspraken die Audi, BMW en Mercedes overeengekomen zijn. Waarin onder andere is geregeld dat als een fabrikant een nieuwe auto introduceert er slechts beperkt aanpassingen aan het ontwerp kunnen worden gemaakt. Dit is een horizontale lijn ter hoogte van de onderkant van de deur en de bovenkant van de wielkast, waarbinnen aanpassingen gemaakt mogen worden. Waar Audi en BMW beproefde modellen heeft met de RS5 en M4, heeft Mercedes een dit jaar een nieuw model. Dat leidt bij Mercedes tot complicaties bij de aerodynamica van de carrosserie.

“Ondanks dat de auto visueel is veranderd, was het ons niet toegestaan om de prestatie van de relevante aerodynamische onderdelen lager dan wat de ontwerplijn wordt genoemd te verbeteren”, aldus Ulrich Fritz tegen het Engelse Autosport. “Onze uitdaging is om de aerodynamica van de oude auto te combineren met de vorm van de nieuwe auto. Het is simpele feit dat DTM-raceauto’s altijd zijn gebaseerd op de productiemodellen. De auto ziet er nu echt geweldig uit, maar het geeft ons ook twee problemen die we op dit moment op te lossen hebben.

Ondanks de nieuwe bolide lijken Audi en BMW met de oudere bolide het voordeel te hebben, als er naar de officiële pre-seizoentests gekeken wordt. De Mercedes leek daar nog 0,148 seconde tekort te komen. Toch zegt de DTM-directeur: “Ik denk dat we op de goede weg zijn. Wat van cruciaal belang is, is hoe snel we de juiste setup voor onze auto vinden. Onze concurrenten hebben zeker een voordeel in dat opzicht. Er is niets veranderd aan hun auto, zodat ze volledig kunnen vertrouwen op de ervaringen uit de afgelopen jaren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS