DTM

Na vertrek van Mercedes lijkt ook de toekomst van Audi en BMW onzeker in de DTM: opnieuw analyseren...

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 juli 2017 19:16 • Print artikel

Na de aankondiging van Mercedes dat zij uit de DTM vertrekken aan het einde van 2018, gaan ook Audi en BMW de toekomst in deze toerwagenklasse opnieuw bezien. Het merk uit Stuttgart gaat zich vanaf 2019 richten op de Formule 1 en Formule E en ontbreekt daarmee voor het eerst sinds 1987 in het Duitse DTM kampioenschap. Daardoor blijven er slechts twee fabrikanten over. Dat is voor het eerst sinds zes jaar, toen BMW zich als derde deelnemende fabrikant bij het kampioenschap voegde. Na het seizoen 2005 vertrok Opel.

2017 DTM Audi


“We betreuren de beslissing van Mercedes-Benz om te stoppen met de DTM na het 2018-seizoen”, vertelde Audi-Motorsportdirecteur Dieter Gass over het vertrek van Mercedes tegenover het Engelse Autosport. ”Het gevolg voor Audi en het kampioenschap is op het moment niet duidelijk. Voor Audi is het behoren tot een internationale top toerwagenklasse, een vitaal onderdeel van onze fabrieks-motorsport strategie. We moeten nu de nieuwe situatie analyseren met alle betrokkenen om een oplossing of mogelijke alternatieven te vinden voor de DTM.”

“Het is met grote spijt dat we kennis hebben genomen van Mercedes zijn vertrek na het 2018 DTM-seizoen”, reageerde Jens Marquardt van BMW. “We moeten de nieuwe situatie analyseren.” Tegelijkertijd benadrukte Audi dat de komst van Mercedes naar de Formule E laat zien hoe belangrijk deze 100% elektrische klasse aan het worden is.

Audi maakte al eerder bekend dat zij vanaf 2018 de inschrijving van Abt overneemt in de Formule E, terwijl BMW al bevestigd heeft dat haar inzet in het kampioenschap door Andretti Autosport plaatsvindt.

“We verwelkomen de inschrijving van Mercedes in de Formule E”, voegde Gass daar aan toe. “Het benadrukt de belangrijkheid van de elektrische serie, nu alle drie de Duitse premiummerken zich vol toewijding op deze serie hebben gestort.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS