DTM

Mercedes-coureur gaat zijn geluk elders beproeven: "We verliezen een fantastisch coureur"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 oktober 2017 17:24 • Print artikel

Robert Wickens gaat het DTM-team van Mercedes verlaten en maakt de overstap naar de IndyCar met Schmidt Peterson Motorsport in 2018. De Canadees keek al langer naar een mogelijke overstap, nadat Mercedes aankondigde na komend jaar de DTM te verlaten. De coureur lag al eerder in het vizier van het IndyCar-team, nadat hij samen met zijn vriend James Hinchcliffe van bolide ruilde. Hinchcliffe moet nog aangekondigd worden, maar de verwachting is dat de twee jeugdvrienden volgend jaar samen rijden.

2017 DTM


“Tot dit seizoen heb ik nooit overwogen om Mercedes of de DTM te verlaten”, verklaarde Wickens. “Ik kan Mercedes niet genoeg danken voor de laatste zes jaar en wens ze het beste voor de toekomst. Het waren waarschijnlijk de beste zes jaar van mijn leven. Ik had veel ups-and-downs, maar had hiervoor nog nooit zoveel steun van een team. Het was een eer om het merk te vertegenwoordigen en misschien is het niet de laatste keer.”

In een aankondiging van Mercedes laten zij weten dat dit de juiste kans voor Wickens was, nadat besloten werd door het merk uit Stuttgart om de DTM te verlaten.

“Het is natuurlijk zonde dat Rob ons verlaat”, reageerde Mercedes DTM-directeur Ulrich Fritz. “We verliezen een fantastische coureur en een mooi persoon. Rob was in de afgelopen zes jaar een belangrijk lid van ons team. Ondanks dat zijn vertrek ons een triest gevoel geeft, zijn we, ondanks dat, blij voor hem. De IndyCar is zeker een mooie ervaring voor Rob en ik weet zeker dat hij ook op deze serie zijn stempel gaat zetten.”

Voor Wickens wordt het een nieuwe ervaring en leerschool, zo vertelt hij. “Het gaat een erg steile leercurve worden”, zei de coureur. “Veel dingen gaan compleet nieuw voor me zijn. Ik heb nooit eerder op een oval gereden. Zoals iedereen weet, heb ik de laatste zes jaar geen formuleauto’s gereden. Ik was in de DTM, dus moet ik erg snel op snelheid komen, maar ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS