DTM

Mercedes bevestigt Lucas Auer voor DTM “Belangrijke stap in mijn carričre”

Uitgegeven door Johan Vis • 29 januari 2015 14:40

Lucas Auer is door Mercedes als derde coureur bevestigd die in 2015 uitkomt voor het merk in de Deutsche Toerwagen Masters, nadat eerder al Maximilian Götz en Gary Paffett zijn bevestigd voor het komende seizoen. De 20-jarige Oostenrijker stapt over van het FIA Formule 3 kampioenschap naar de snelste toerwagenklasse ter wereld, nadat hij afgelopen jaar vier races won en 22 keer op het podium eindigde voor Mücke Motorsport.

Lucas Auer DTM 2015

“De overstap naar de DTM is een belangrijke stap in mijn carričre”, verklaarde Lucas Auer. ”Ik ben trots om onderdeel te zijn van de Mercedes-familie. De test in Jerez was een fantastische ervaring. Ik kan dan ook niet wachten om weer in te stappen en me voor te bereiden op mijn DTM debuut. De DTM is geen gemakkelijke klasse, maar ik realiseer me dat het niet eenvoudig wordt. Maar ik ben bereid om veel te leren."

Ook Mercedes Motorsport baas Toto Wolff is enthousiast over de nieuwe aanwinst voor komend seizoen. “Lucas Auer heeft deze kans gekregen door zijn sterke optredens in de afgelopen jaren. Met deze stap van hem willen wij ook aan andere Formule 3 coureurs laten zien dat er kansen zijn voor jonge coureurs om grotere stappen te zetten in hun race carričre.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS