DTM

Meer spektakel, maar herstartprocedure DTM nog niet goed: "Het kan niet zo zijn dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2017 13:03 • Print artikel

Dit jaar heeft de DTM een nieuwe startprocedure bij de herstarts. De coureurs starten bij deze procedure zij-aan-zij zoals in de IndyCar en moeten als de safetycar verdwijnt met 80 km/u oprijden tot de lichten op de groen gaan. Jamie Green ging bij de start de fout in en de Audi-coureur kreeg daarvoor een stop-and-go-penalty. Toch won de coureur de race.

2017 DTM start procedure


De DTM-coureurs zijn voorstander van deze startprocedure en geloven er in dat het meer spektakel oplevert voor de fans. Toch hebben zij de officials gevraagd om de procedure verder te verbeteren voor dat de wedstrijd op de Laustizring van start gaat.

Volgens Mike Rockenfeller hadden diverse coureurs achter in het veld een enorm voordeel van de procedure. “Het is een leerproces en zeker in Hockenheim was het naar mijn mening, op vele aspecten niet ideaal”, reageert de voormalig DTM-kampioen tegen het Engelse Autosport. “We moeten voor de Lausitzring samenkomen met de wedstrijdleider, omdat veel mensen er van moeten leren. Het kampioenschap moet het oplossen met vooral strikte regels, zodat een herstart op een eerlijke manier gaat. Ik heb er geen problemen mee als je 1 positie goed maakt, maar het kan niet zo zijn dat je zeven positie pakt. Maar het is zeker de juiste weg om op te gaan voor de fans en voor het racen, voor de show. Ik ben blij dat we het hebben, maar het moet gefinetuned worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS