DTM

Maxime Martin vertrekt bij BMW: "Ik kijk uit naar wat op me ligt te wachten, maar het was fantastisch bij BMW"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 december 2017 14:46 • Print artikel

Maxime Martin heeft besloten om na vijf jaar te vertrekken bij BMW. De Belg was sinds 2013 fabriekscoureur bij het merk uit Bayern en reed de afgelopen vier seizoenen in de DTM. De snelle autocoureur werd in alle seizoenen zevende of achtste, waarbij hij drie keer een race won. Daarnaast kwam de Belg tijdens diverse GT-races in actie voor het automerk.

Maxime Martin

“Het was zeker een mooie tijd met BMW, om er vijf jaar bij te zijn als fabriekscoureur”, verklaarde Martin. “De twee jaar daarvoor reed ik als met Marc VDS Racing Team in een BMW, dus was ik zeven jaar samen met het merk. Eerst in het klantenteam en toen als fabriekscoureur. We genoten van fantastische successen, met overwinningen en podiums in de DTM, de overwinning tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps, alsmede tweede plekken bij de 24 uur op de Nürburgring.”

Door het vertrek van de Belg komt er een plek vrij in de DTM-lineup van BMW, waarvan de verwachting is dat F3-coureur Joel Eriksson de grote kanshebber is om de Belg op te volgen. Met het vertrek speelt Martin ook geen rol meer bij de ontwikkeling van de BMW M8 GTE voor het FIA World Endurance Championship. De coureur nam het oorspronkelijke testen op zich.

“Soms heb je nieuwe uitdagingen nodig en veranderingen, dus besloot ik om te vertrekken voor een nieuwe uitdaging”, aldus de coureur. “Ik kijk uit naar wat op me ligt te wachten, maar het was een fantastische tijd met BMW en ik wil alle betrokkenen daarvoor bedanken.”

Een aankondiging van Martin over zijn toekomst wordt in de komende dagen verwacht.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS