DTM

Mattias Ekstrom en Audi domineren tweede DTM testdag op Monteblanco + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 25 februari 2016 08:53

Nadat Mattias Ekstrom al tijdens de eerste testdag (zie uitslagen dag 1) bovenaan de tijdenlijst was terug te vinden, zette de Zweed samen met Audi deze lijn door en waren ook de tweede testdag het snelste. Ekstrom noteerde niet alleen de snelste tijd, 1m21.429s, ook legde hij wederom de meeste ronden af van de zes DTM-coureurs die in actie kwamen.

DTM Test 2016

Marco Wittmann noteerde tweede tijd op +0.101s achterstand van de snelste tijd van Mattias Ektrom. Naast dat de Duitser de snelste coureur was voor BMW Motorsport, legde hij in totaal 161 ronden af op het Zuid-Spaanse circuit.

De derde positie tijdens de tweede testdag werd ingenomen door Jamie Green en liet opnieuw zien dat Audi haar zaakjes goed op orde heeft met 200 ronden die werden afgelegd door de Brit.

Mercedes AMG-coureurs Paul Di Resta en Gary Paffett namen ditmaal plaats in de nieuwe Mercedes C63 DTM. Beide coureurs finishten respectievelijk op een vierde en vijfde positie, waarbij Paffett zelfs wat kleine problemen kende met de nieuwe DTM-bolide van de fabrikant uit Stuttgart.
Bruno Spengler tekende voor de laatste positie in zijn BMW M4 DTM op iets meer dan een seconde achterstand op Mattias Ekstrom.

UITSLAG DTM Test Monteblanco dag 2
1. Mattias Ekström 1:21.429
2. Marco Wittmann +0.101
3. Jamie Green +0.282
4. Paul Di Resta +0.407
5. Gary Paffett +0.633
6. Bruno Spengler +1.019


De kick-off van het DTM-seizoen is in het weekend van 6/8 mei op Hockenheim. Het DTM-kampioenschap komt ook naar het CircuitPark Zandvoort en wel in het weekend van 15 tot en met 17 juli. Midden in de zomervakantie en het zal wel druk zijn aan de kust. Wees er dus snel bij met het boeken van uw hotelovernachtingen.

Hotels in Zandvoort

Hotels in Haarlem

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS