DTM

Mario Engel vertrekt uit het DTM-team van Mercedes en kiest duidelijk voor Formula E

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2018 03:13 • Print artikel

Mercedes heeft aangekondigd dat Mario Engel geen onderdeel meer uitmaakt van haar DTM-line-up voor 2018. De Duitse coureur gaat zich richten op de Formule E en het GT-racen. Engel keerde vorig jaar terug bij het merk uit Stuttgart in het Duits toerwagenkampioenschap, stapte in 2016 bij Venturi in de FE in. In 2017 sloeg de Duitser nog races over, maar hij richt zich dit jaar dus volledig op de elektrische raceklasse en rijdt daarnaast wat GT3-races voor het Duitse automerk.

Maro Engel

"Ik had nog een kleine rekening te vereffenen na mijn eerste stint in de DTM, wat ik direct kon rechtzetten bij mijn eerste overwinning in Moskou", zegt Engel tegen het Engelse Autosport. "Ik ben het team dankbaar dat zij dit mogelijk maakten. Veel dankbaarheid aan het adres van het hele team voor zo'n fantastische tijd."

Als Maro Engel in de DTM was gebleven, had hij meerdere samenlopen met de Formule E-klasse gehad. Dat was dus niet wenselijk. "Het is zonde dat de Formule E- en de DTM-racekalender zoveel overlap hebben dit seizoen", aldus Engel. "Helaas is er geen gemakkelijke oplossing, omdat ik graag opnieuw wil rijden in de DTM. Vooral als dit het laatste jaar is van Mercedes-AMG. Met het oog op de toekomst, besloten we dat ik mij volledig ga concentreren op de Formule E en GT-racen in 2018. Hoewel ik probeer om bij sommige van de races te zijn en ik hoop dat ik de titel terug kan brengen naar Stuttgart en Affalterbach in het laatste jaar."

Na Robert Wickens is Engel daarmee de tweede coureur die uit de DTM-line-up van Mercedes vertrekt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS