DTM

Joey Hand verliest DTM zitje, kansen voor Robin Frijns bij BMW?

Uitgegeven door Johan Vis • 6 december 2014 18:49

De traditionele seizoensafsluiting van BMW in Maisach, Duitsland, was niet alleen het moment om de kampioenen te eren van het afgelopen autosportseizoen. Ook werden tijdens het evenement de coureurs bekend gemaakt voor de Deutsche Tourenwagen Masters voor volgend seizoen, waarbij het grootste nieuws is dat de Amerikaan Joey Hand zijn zitje verliest in de BMW M4 DTM in 2015.

Joey Hand DTM 2014

Marco Wittmann was al bevestigd na de afsluiter van de DTM op de Hockenheimring, waarna nu ook de Braziliaan Augusto Farfus, Belg Maxime Martin, Portugees Antonio Felix Da Costa, de Canadees Bruno Spengler en Duitsers Martin Tomczyk en Timo Glock zijn bevestigd door de Beierse fabrikant voor een DTM zitje in 2015.

Nu er zeven coureurs zijn bevestigd bij BMW, blijft de vraag wie het achtste zitje krijgt. Afgelopen week tijdens de DTM test op het circuit van Jerez de la Frontera kwamen vier ‘rookies’ in actie voor de Duitse fabrikant.

Onder de vier coureurs reed ook Robin Frijns in de BMW M4 DTM, de Nederlander maakte indruk en lijkt kans te maken op een zitje. Frijns moet het daarentegen wel opnemen tegen Tom Blomqvist, Sam Bird en Jack Harvey.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS