DTM

Jamie Green wint op zaterdag, de beslissing wie de DTM-titel verovert valt vandaag in de laatste race

Uitgegeven door Peter Vader • 15 oktober 2017 05:21 • Print artikel

Stralende zon, volle tribunes, spannende gevechten en gelukkige winnaars: de DTM-race op zaterdag op de Hockenheimring was racen in optima forma. Na 36 ronden kon Audi-coureur Jamie Green voor de derde keer juichen, omdat hij voor de derde keer dit seizoen op de hoogste trede van het podium stond. Achter hem ging zijn teamgenoot Mike Rockenfeller als tweede over de finishlijn en bezorgde Audi daarmee een dubbele overwinning. De derde plaats ging naar BMW coureur Timo Glock, die de race vanaf pole position begon.

DTM

"Ik ben echt blij dat ik de race heb gewonnen", zei Green, die de race vanaf de tweede startpositie was begonnen. "Vooral de strijd met Timo vond ik erg leuk! Dat was nog eens fair racen." Pole sitter Glock, die eerst Green en in de laatste ronde ook Rockenfeller voor moest laten gaan, was aan het einde van de race toch tevreden met zijn derde plaats. "We wisten dat Audi zeer sterk zou zijn", zei Glock. "Ik heb mij geconcentreerd op een goede start, ik wilde vanaf mijn pole postion een goede start forceren en direct afstand nemen. Toen Jamie kwam opzetten kon ik hem echt niet bijbenen. "Rockenfeller profiteerde van een late pitstop in ronde 23. Na zijn pitstop haalde Rockenfeller de één na de andere concurrent in en werkte zich op naar de derde plaats. In de laatste ronde, incasseerde 'Rocky' ook Glock en kwam op de tweede plaats over de finish. "Het was een race die heel leuk was voor mij. Ik vocht mezelf vanaf de zevende plaats naar voren en verbeterde zodoende steeds mijn plaats in de rangschikking. Met verse banden was er geen vuiltje aan de lucht", zei de DTM-kampioen van 2013.

Maxime Martin, vanaf de voorste rij vanaf de tweede plaats gestart, miste het podium door als vierde te eindigen. Vijfde werd Mercedes-AMG-coureur Edoardo Mortara voor titel aspirant René Rast. Robert Wickens, Lucas Auer, Gary Paffett en Bruno Spengler completeerden de rij.

null

Een ding staat voorafgaand aan de achttiende en laatste race van het seizoen al vast: de DTM kampioen 2017 rijdt met een Audi RS 5 DTM. Na de vandaag verreden elfde race bleef Mattias Ekström zonder punten en zijn voorsprong op zijn achtervolgers liep van 21 terug naar negen punten.

Met Ekström (172 punten), Green (163), Rast (159) en Rockenfeller (152) hebben nu nog slechts vier Audi-coureurs kans op de felbegeerde DTM kampioenstitel. Echter, Ekström en Green beginnen met handicaps in de finale: na de derde waarschuwing wordt Ekström vijf plaatsen teruggezet op de startgrid, terwijl Green al de vijfde waarschuwing had gekregen en daarom tien plaatsen wordt teruggezet.

Beslissingen zijn al gevallen in de rangschikking van de fabrikanten en teams: Audi's voordeel voorafgaand aan de laatste seizoenswedstrijd bedraagt bijna 200 punten. Mercedes-AMG en BMW zullen de coureurs uit Ingolstadt niet meer voorbij kunnen streven. Bij de teams is het Audi Sport Team Rosberg met Jamie Green en René Rast, dat onaantastbaar aan de leiding gaat.

Wie de titel DTM kampioen 2017 krijgt, wordt beslist in de race op zondag die om 15:00 uur van start gaat. Voorafgaand hieraan wordt de kwalificatie om 12:00 uur verreden. De race is live te volgen op de Duitse zender 'Das Erste' en met een live stream op DTM.com.

DTM Audi

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS