DTM

"Ik ging door hetzelfde toen ik vrij kwam vanuit Red Bull. Het was 1 of 2 dagen treuren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 september 2017 16:27 • Print artikel

Na het seizoen 2018 valt definitief de vlag voor de Mercedes-coureurs in de DTM. Recent kondigde het merk uit Stuttgart aan de overstap te maken naar de Formule E. De elektrische klasse trekt steeds meer autofabrikant aan die geïnteresseerd zijn in de technologie van dit kampioenschap. Voor de coureurs van de Zilverenpijlen is de grote vraag of zij in de toekomst een rol bij het Mercedes Formule E-team gaan krijgen.

2017 DTM Mercedes


“Formule E groeit, het lijkt erg snel te groeien. Het is het kampioenschap om in te zitten. Waarom niet?”, reageert Edoardo Mortara, welke in het verleden veel voor Abt testte in de Formule E, tegenover het Engelse Autosport. “Ik hou van uitdagingen, deze nieuwe technologie. Ik denk dat het voor mij mogelijk is om het goed te doen in dat kampioenschap, vanuit de DTM komende waar het niveau hoog is.”

Robert Wickens laat ook zijn interesse in een stap naar het kampioenschap duidelijk blijken, nadat Mercedes stopt met de DTM. De Canadees ziet het als een mogelijkheid op een nieuwe start. “Je weet het niet”, aldus de DTM-coureur die ook interesse in de IndyCar heeft. “Ik heb het gevoel dat HWA blij met me is en mijn resultaten met hen tot nu toe. Dus er zijn zeker vele kansen. Soms kan een verse start een persoon veranderen. Ik ging door hetzelfde toen ik vrij kwam vanuit Red Bull. Het was 1 of 2 dagen treuren en dan realiseer je je de andere mogelijkheden. Het maakt je vrij om veel te doen, ik moet gewoon uitvinden wat het beste voor de rest van mijn carrière is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS