DTM

Het is schuiven geblazen bij Mercedes! Stoelendans na exit Haryanto en aanstelling Ocon

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 10 augustus 2016 13:48 • Print artikel

Felix Rosenqvist maakt deze maand op de Moscow Raceway zijn debuut in de DTM waar hij Esteban Ocon zal vervangen die werd gepromoveerd naar het Formule 1-team van Manor nadat Rio Haryanto te horen kreeg dat er geen plaats meer voor hem was als Grand Prix-coureur bij de Britse renstal.


Nadat hij vorig jaar het Europese Formule 3 kampioenschap wist te winnen voor Prema kreeg Rosenqvist een rol binnen de organisatie van Mercedes waardoor hij mocht uitkomen als officiële DTM test- en reservecoureur. De Zweed maakte ook deel uit van het Mercedes Autosport Promotieteam samen met Renger van der Zande en Tristan Vautier dat als tweede eindigde in de 24 uur van Spa.

Na de bevestiging dat Esteban Ocon voor het team van Manor Rio Haryanto zou vervangen, kondigde Mercedes aan dat Rosenqvist werd gepromoveerd tot racecoureur in de DTM met ingang van het raceweekend in Moskou van 19 tot en met 21 augustus. "Ik ben enorm blij met de kans die ik heb gekregen om te racen", aldus Rosenqvist. "Ik maak al jaren deel uit van de Mercedes-AMG familie en dit is altijd één van mijn belangrijkste doelen geweest. Het zal een behoorlijke uitdaging zijn om halverwege het seizoen in te stappen in een zeer competitief kampioenschap. Ik weet dan ook dat ik heel veel heb te leren in een korte tijd. Mijn eerdere werk als test- en reservecoureur zal me helpen om de overstap te vergemakkelijken. Hoe dan ook, ik ben Mercedes-AMG enorm dankbaar dat ze me deze kans gegeven hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS