DTM

Gerhard Berger: "We gaan met de fabrikanten een koers uitzetten voor de komende jaren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2017 09:46 • Print artikel

De nieuwe voorzitter van de organisatie van de DTM, Gerhard Berger, is van mening dat het aantal van 18 auto’s wat dit jaar in het Duitse toerwagenkampioenschap op de grid staat het absolute minimum is. Dit jaar brachten Audi, BMW en Mercedes hun aantal auto’s terug van 8 naar 6, waardoor het veld terugging van 24 naar 18 auto’s. Volgens de voormalig F1-coureur mag het veld niet kleiner worden.

Gerhard Berger


“18 voertuigen is oké, maar vanuit mijn oogpunt, is dit het absolute minimum”, zei de Oostenrijker tegen het Engelse Autosport.com “Voor de toekomst wil ik graag een grotere DTM-grid zien. Ondanks dat verwacht ik dat het kampioenschap echt opwindend wordt en de regelveranderingen gaan bijdragen aan de opwinding. We gaan het seizoen 2017 gebruiken om de actuele situatie te analyseren. Dan gaan we met de fabrikanten een koers uitzetten voor de komende jaren. Terwijl we dat doen is het uitermate belangrijk om in het oog te houden wat de fans willen en goede sport te leveren.”

De DTM heeft voor dit jaar aanpassingen gemaakt aan het format met races op zaterdag en zondag die even lang duren en ook pitstops bevatten. Daarnaast is er een nieuw technisch platform, vanuit de oorspronkelijk bedoelde samenwerking met het Japanse Super GT. Daarnaast is de stap naar de 4 cilinder turbomotoren uitgesteld naar 2019 om zo de afschrijvingskosten voor de fabrikanten naar beneden te brengen. Een komst van een 4e fabrikant staat echter niet op de radar.

“Als we ons DTM-platform blijven verstevigen, dan wordt de klasse ook interessant voor andere fabrikanten”, vertelt Berger. “Dat is iets waar ik positief over ben. Maar op dit moment zijn we niet in concrete gesprekken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS