DTM

Gerhard Berger is neutraal als nieuwe directeur van de DTM: "Niet voor een of ander bang"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2017 12:16 • Print artikel

Gerhard Berger, voormalig F1- en toerwagencoureur, werd recent als directeur van de ITR aangekondigd. De organisatie die het DTM-kampioenschap regelt. De Oostenrijker laat nu weten dat de drie autofabrikanten, Audi, BMW en Mercedes, hem als directeur wilde hebben.

Gerhard Berger

De voormalig teamgenoot van onder andere Ayrton Senna, vervangt Hans Werner Aufrecht. Deze Duitser was oprichter van het kampioenscahp. Voor Berger ligt er een schone taak, nu de fabrikanten hun inspanning van acht naar zes auto’s hebben teruggebracht. Daardoor bestaat het startveld slechts uit achttien auto’s.

Hans Werner Aufrecht was erg eerlijk en wist altijd met iedereen in balans te blijven. Dit kwam doordat de klasse zijn kindje was”, reageert de Oostenrijker tegenover het Engelse Autosport. “Hij speelde geen spelletjes en hij stond ook niet aan een kant, aan de kant van Mercedes. Ja, ik ben niet toegewijd aan een van de fabrikanten, en alle drie de fabrikanten probeerden mij in deze rol te krijgen. Dus ik geloof dat zij mij alle drie op een goede manier ondersteunen en tegelijkertijd ben ik van mijn kant ook niet voor de een of de ander bang. Ik ben erg neutraal.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS