DTM

Gerhard Berger geeft signaal af over toekomst van DTM en de samenwerking met Japan's Super GT

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 september 2017 12:30 • Print artikel

De Super GT-fabrikanten Lexus en Nissan gaan tijdens de DTM-finale in Hockenheim een demo geven. De Lexus LC 500 en Nissan GT-R gaan op beide dagen van het raceweekend rijden. Op vrijdag zijn de auto’s 30 minuten op de baan en op zowel zaterdag als zondag rijden ze 15 minuten. De Japanse bolides rijden daarbij op racesnelheid. De DTM-bolides gaan in november tijdens de finale van het Super GT in Motegi een demo geven.

Super GT Nippon

“Dit is een grote eer voor ons. Ik ben blij dat de Super GT-auto’s voor de eerste keer aanwezig gaan zijn tijdens een DTM-evenement”, zegt Gerhard Berger tegen het Engelse Autosport. “Dit is niet alleen een speciale traktatie voor onze fans, maar ook een sterk signaal voor de toekomst van de DTM en hoe serieus de samenwerking met de Japanse GTA-organisatie en de drie seriefabrikanten wordt genomen.” GTA-president Masaaki Bandoh beschrijft de demo als een ‘bewijs van de nauwe samenwerking tussen de Super GT en de DTM”. De demo is onderdeel van de stappen die de DTM- en Super GT-organisatoren nemen om een gezamenlijke set regels op te stellen.

Bij de harmonisatie van de regels gaan de huidige DTM V8-motoren verdwijnen en worden deze 2,0 liter 4 cilinders. Daarbij wil de DTM ook het aantal aerodynamische onderdelen op de auto beperken en striktere veiligheidsmaatregelen. Volgens Berger wordt er dan ook keihard gewerkt aan een gezamenlijke set regels. Met het vertrek van Mercedes na 2018 hebben Audi en BMW al gezegd te willen werken aan de Class One-regels.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS