DTM

Gerhard Berger een zware kluif op zijn bord! Houdt hij de fabrikanten bijeen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juli 2017 06:09 • Print artikel

Gerhard Berger is slechts een paar maanden directeur van de DTM en kreeg dit weekend al heftig nieuws om de oren, waardoor de toekomst van de Duitse toerwagenklasse op het spel staat. Mercedes, dat voorlopig wel actief blijft in de Formule 1, kondigde namelijk haar vertrek aan uit de DTM-klasse na 2018 om te debuteren in de Formule E vanaf 2019.

DTM Zandvoort

“Dit nieuws raakte me met een mokerslag”, reageert de voormalig F1-coureur tegen het Duitse Auto Bild. Dat schok is groot, omdat straks alleen Audi en BMW als fabrikanten nog aanwezig zijn in het kampioenschap. “Mercedes heeft haar bekendmaking met een lange periode tot het einde van 2018 gemaakt. Dat geeft de ITR tijd om de situatie te analyseren en een waardevol concept voor de toekomst neer te leggen. DTM is een van de meest belangrijke toerwagenklassen in de wereld.”

Ook de toekomst van de twee overgebleven fabrikanten staat mogelijk op het spel, want beiden hebben al laten doorschemeren de toekomst opnieuw tegen het licht te houden. Dat betekent dat Berger een zware kluif op zijn bord heeft gekregen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS