DTM

Gerhard Berger denkt aan meer buitenlandse races: "We zijn te Duits, maar tegelijkertijd..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 september 2017 12:24 • Print artikel

DTM-directeur Gerhard Berger stelt zich voor dat het Duitse toerwagen kampioenschap zich kan gaan uitbreiden naar meer landen. Dit om nieuwe fabrikanten zich aan het kampioenschap te laten binnen. Het idee komt voort door het vertrek van Mercedes na 2018, waardoor alleen Audi en BMW vanaf 2019 overblijven. Het kampioenschap heeft op dit moment haar basis in Duitsland met races in Nederland, Hongarije, Oostenrijk en Rusland.

DTM Circuit Zandvoort

Juist die buitenlandse races kan nieuwe fabrikanten interesseren. Een laatste uitstap buiten Europa dateert alweer uit 2004, toen de DTM in Shanghai in actie kwam voor een wedstrijd buiten het kampioenschap om.

DTM

“We zijn te Duits, maar tegelijkertijd heeft Duitsland een sterk toerwagenhart en de DTM heeft een speciale fanclub”, vertelde de Oostenrijker in Zandvoort tegen het Engelse Autosport. “De meest succesvolle races, die we hebben zijn in Duitsland, maar we hebben Moskou gedaan. We hadden 25.000 bezoekers in Moskou. We hebben Rusland, Nederland, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk en misschien in de toekomst nog één of twee meer. Dat helpt met andere fabrikanten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS