DTM

Geeft Esteban Ocon zijn Formule 1-droom op? "Als ik moet kiezen, ga ik liever..."

Uitgegeven door Johan Vis • 7 december 2015 11:17

Esteban Ocon, regerend GP3-kampioen, richt zijn pijlen voor 2016 liever op de DTM dan de GP2-series. De 19-jarige Fransman die bevestigd is als volledige Mercedes Formule 1-junior coureur voor volgend jaar, lijkt zijn plannen nog niet te hebben vast gelegd voor 2016. Zo voelt Ocon niet speciaal de behoefte om zijn carrière voort te zetten in de single-seaters.

Esteban Ocon

"Ik weet nog niet wat de plannen zijn voor volgend jaar, maar de intentie is om richting de DTM te gaan", aldus Esteban Ocon over zijn toekomstplannen. "Als ik moet kiezen tussen DTM en GP2, ga ik liever richting de DTM. Maar er is op dit moment door Mercedes nog niets beslist, wellicht wordt het toch GP2, we zullen zien."

Mercedes motorsport baas Toto Wolff gaf in Abu Dhabi aan dat Ocon zijn Formule 1-plichten volgend jaar kan delen met die van Pascal Wehrlein, die dit jaar reservecoureur voor het team was en in strijd was om de DTM-titel.

Overigens is een DTM-bolide voor de Fransman geen vreemde gewaarwording. Zo kwam hij in de DTM finale op het circuit van Hockenheim in actie tijdens de eerste vrije trianing, nadat hij Daniel Juncadella kortstondig verving.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS