DTM

Gary Paffett over de terugkeer naar Brands Hatch: "Het Grand Prix circuit is gaaf en beangstigend"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2018 06:09 • Print artikel

Dit jaar staat voor het eerst sinds 2013, Brands Hatch weer op de DTM-kalender. De coureurs gaan rijden op de Brands Hatch Grand Prix-layout. Volgens Gary Paffett gaat de komst van de races op de kalender bij iedere coureur angst in boezemen.

DTM


De races van 2006 tot en met 2013 werden gereden op de kortere Indy-configuratie, maar met deze terugkeer is dit dus veranderd. Tijdens de Autosport International zei de Mercedes-coureur dat de hoge snelheidsbochten, waaronder Hawthorn, Weedstfield, Dingle Dell en Stirlings, de meest uitdagende bochten zijn voor de DTM-auto’s die van de aerodynamica afhankelijk zijn.

null


“Het is gaaf en beangstigend,” zei Paffett over het rijden op de GP-baan. “We waren gewend op de Indy-circuit te zijn, die al beangstigend genoeg was. Dit jaar zijn we terug op het GP-circuit. De gedachten aan deze hoge snelheidsbochten in combinatie met onze auto’s met het downforce niveau dat we hebben, dan zijn het indrukwekkend snelle bochten. Een paar jongen hebben op het GP-circuit in de GT’s geracet, maar ik denk dat het angst bij iedereen die in een DTM-auto rijdt, gaat inboezemen, omdat er geen rust is op Brands Hatch. Het is meedogenloos. Het circuit straft het onmiddelijk af als je een fout maakt, dus heb ik geen twijfel dat Brands Hatch het meest lastige en uitdagende circuit op de kalender is. Wat natuurlijk fantastisch is!”

DTM

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS