DTM

FOTO: Mercedes onthult kleuren DTM-bolides; zelfde flow als de Formule 1-bolides

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 april 2017 16:32 • Print artikel

Mercedes AMG Motorsport heeft de kleurstelling van de auto’s voor het aankomende DTM-seizoen onthuld. De nieuwe livery toont een ‘digitale stroom’, die op alle bolides te zien is. Het is een element van alle fabrieksteams van Mercedes AMG Motorsport. Het basisdesign van de auto’s is conform deze van de Formule 1-bolides, waarin Lewis Hamilton en Valtteri Bottas rijden. Ook de W08 heeft de elektrische flow over de voorvleugels naar het einde van de sidepods.


Dit jaar rijdt Gary Paffett, die tijdens de eerste testdag in Hockenheim de snelste tijd neerzette, in een zilveren Mercedes-AMG C63 DTM en Robert Wickens in een antraciete uitvoering. Beide auto's zijn voorzien van de digitale stroom in de groene kleuren van Petronas. Lucas Auer en Edoardo Mortara rijden in de roze kleuren van sponsor BWT. Dezelfde sponsor van Force India in de Formule 1. Deze auto’s zijn voorzien van een magenta kleurige digtale stroom. Daarentegen hebben Maro Engel en Paul di Resta een oranje kleurige flow over de auto. Engel rijdt met de sponsoring van Silberpfeil Energy Mercedes, terwijl Paul diRresta met het wit van TV Spielfilm Mercedes rijdt.

Naast deze kleuren op de auto’s, zullen de coureurs, teamtrucks, pitmuren en andere plekken in dezelfde kleuren als de auto uitgerust gaan worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS