DTM

Ekström concentreert zich op World Rallycross, Robin Frijns is een stevige reputatie aan het opbouwen

Uitgegeven door Johan Vis • 3 februari 2018 06:34 • Print artikel

Hij is zonder enige twijfel één van de meest opvallende rijders uit de geschiedenis van de DTM. Na 17 seizoenen, 193 races, 23 zeges en 2 bekroningen heeft Mattias Ekström beslist om zich terug te trekken. De Zweed laat de competitie niet links liggen, maar na vier uitputtende seizoenen waarin hij de DTM afwisselde met het Wereldkampioenschap Rallycross, wilde de Zweed zich concentreren op het WRX – waar zijn team EKS steun geniet van Audi Sport – en wat meer tijd spenderen aan zijn gezin.

Mattias Ekstrom

Mattias kwam in 2001 in de DTM terecht, op amper 22-jarige leeftijd, en was de eerste kampioen bij de officiële terugkeer van Audi in 2004, alvorens op herhaling te gaan in 2007. Hij droomde van een derde kroon, die hij in 2017 kon ruiken door vicekampioen te worden op amper drie punten van René Rast. Hij neemt dus met opgeheven hoofd afscheid.

Mattias Ekström werd Wereldkampioen Rallycross in 2016 en vicekampioen in 2017 en wil samen met zijn team EKS opnieuw naar de titel rijden in deze bijzonder spectaculaire discipline.

De nieuwe oriëntatie van Mattias Ekström geeft een jonge rijder de kans om kennis te maken met de DTM. Robin Frijns (26), die een hechte band heeft met WRT en de Belgian Audi Club, is duidelijk een van de rijders die een stevige reputatie aan het opbouwen is bij Audi Sport. Naast zijn prestaties in GT staat de Nederlander bekend om zijn uitstekend werk in de Formula E-simulator. Hij vervoegt in de DTM de Fransman Loïc Duval, de Brit Jamie Green, de Zwitser Nico Müller en de Duitsers René Rast en Mike Rockenfeller, die er allemaal nog een jaartje bij doen. De DTM wordt afgetrapt tijdens het eerste weekend van mei in Hockenheim en de doelstelling van Audi is natuurlijk om de drie titels (Constructeurs, Rijders en Teams) veroverd in 2017 in eigen rangen te houden!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS