DTM

DTM-fabrikanten schaffen per direct prestatiegewicht af voor de races op de Red Bull Ring en Hockenheim

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2017 19:39 • Print artikel

De DTM-fabrikanten zijn overeengekomen om met directe ingang het ‘prestatie gewicht-systeem’ te schrappen. De overeenkomst komt na een lange discussie tussen fabrikanten Audi, BMW, Mercedes en de organisator van de DTM, de ITR. Het betekent dat tijdens de laatste twee weekenden op de Red Bull Ring en Hockenheim de races zonder het prestatiegewicht gaan plaatsvinden.

DTM 2017

Gerhard Berger had het afschaffen van het systeem hoog op de agenda staan en probeerde dat al voor Zandvoort te realiseren. Dat lukt niet door een veto van Audi, maar er is nu dus overeenstemming bereikt. De beslissing moet nog wel goedgekeurd gaan worden door de Duitse autosportfederatie DMSB.

“We gaan snel een concept aan de DMSB overhandigen”, reageert Berger tegen het Engelse Autosport.com. “Met hen, die al toegewijd zijn om het unanieme verzoek van alle fabrikanten, te ondersteunen, verwacht ik dat de beslissing door gaat. Alle betrokkenen luisterden naar de fans en ik ben blij dat de fabrikanten besloten te doen wat goed is voor de sport. Dit is een sterk signaal voor de DTM.”

DMSB-president Hans-Joachim Stuck zegt al dat hij het vertrouwen heeft dat de DTM-commissie het voorstel voor het raceweekend in Spielberg gaat goedkeuren. Een deel van het voorstel van de drie fabrikanten is, om de regels voor de DTM in 2018 te herschrijven. Hierbij wordt de geometrie voor diverse aerodynamische onderdelen gestandaardiseerd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS