DTM

De rivalen van McLaren F1-talent Lando Norris, Joel Eriksson en Maximilian Günther, krijgen een DTM-test

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 oktober 2017 12:37 • Print artikel

Joel Eriksson en Maximilian Günther krijgen beiden een kans tijdens de DTM-test. Het zijn de twee grootste rivalen bij de opkomende F1-talenten evenals Lando Norris in de Formule 3. BMW-junior Eriksson staat op dit moment derde en gaat met de bolide van het merk uit München testen. Terwijl Gunther met Mercedes in actie komt. De coureur werd dit jaar junior van het merk. Hij gaat dus ook testen met de bolide uit Stuttgart.

2017 DTM


Beide coureurs namen ook vorig jaar al deel aan de test, toen deze in Jerez werd gehouden. Eriksson werd toen al genoemd voor een stoeltje bij BMW. De drie merken besloten toen echter om het aantal auto’s in het kampioenschap van acht naar zes terug te brengen. Beide coureurs willen volgend jaar richting de Formule 2, maar hebben hulp van buitenaf nodig om dit te realiseren. Tijdens de DTM-finale wilden beiden zich nog niet uitspreken over de toekomst.

“We moeten het gaan zien, alles ligt open”, reageerde Eriksson tegen het Engelse Autosport. “Alles wat ik weet is dat ik niet zes jaar in de Formule 3 wil verblijven zoals Felix. [Rosenqvist]!” Günther is duidelijk over zijn wens: “Ik wil volgend jaar een snellere auto, maar op het moment kan er nog niets gezegd worden.” Bij Mercedes is in ieder geval een positie vrij, na het vertrek van Robert Wickens naar de IndyCar.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS