DTM

De eerste helft van Lucas Auer: van Formule 1-test tot eerste zege in het GT-racen

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 augustus 2017 08:56 • Print artikel

Lucas Auer is de beste Mercedes-coureur in het DTM-kampioenschap en staat op dit moment 14 punten achter de leider n het kampioenschap Mattias Ekstrom. Het neefje van Gerhard Berger won de seizoensopener in Hockenheim en haalde nog een derde plek, maar mocht daarna nog maar één keer zijn opwachting op het podium maken. De 22-jarige zegt dat hij beter moet worden in de resterende races van het kampioenschap, om vooraan te blijven.

Lucas Auer


“Als ik terug kijk op de eerste helft van het DTM-seizoen, is het duidelijk dat ik me niet kan veroorloven om weer een reeks van drie races buiten de punten te hebben”, zei de Oostenrijker tegen het Engelse Autosport. “Ik moet elke keer in de punten finishen en automatisch mijn prestaties verhogen.” De coureur had een goede eerste helft van het seizoen en is tevreden met zijn prestaties.

“De eerste helft van het seizoen was ongelooflijk”, vertelde de jonge coureur. “Ik begon met een mega start in de DTM van 2017, dat in zijn algemeenheid echt goed voor me ging. Toen nodigde Force India me uit om mijn eerste Formule 1-test te doen, wat ook goed ging. En nu heb ik het eerste half jaar met mijn eerste GT-overwinning afgerond. De overwinning op de Nürburgring was een super ervaring. Het is een eerste overwinning in het GT-racen voor mij en voor Mucke Motorsport. Mijn connecties met het team gaan erg lang terug, dat is waarom de overwinning erg speciaal voor mij is.”

De DTM is aankomend weekend op Circuit Zandvoort! Wil je erbij zijn?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS