DTM

BMW steekt hand in eigen boezem na missen DTM-titels

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 oktober 2017 05:06 • Print artikel

BMW steekt hand in eigen boezem waarom ze dit jaar geen kampioen geworden zijn in de DTM en Audi zowel de rijders-, team- als fabrikantentitel heeft gepakt. Tijdens de seizoensfinale pakte Audi tijdens de zaterdag al de fabrikantentitel en rookie Rene Rast pakte op zondag de rijderstitel. Daarnaast hielp Rast samen met Jamie Green het Team Rosberg aan de teamtitel.

DTM

BMW-coureur Marco Wittmann eindigde op 19 punten achterstand. De tweevoudig kampioen won in Zandvoort, waar hij 25 punten had gekregen. Echter, een uitsluiting betekende dat hij de punten verloor en dus een derde kampioenschap aan zijn neus voorbij zag gaan. Daarnaast had BMW een foute beslissing op zijn conto staan tijdens de eerste race op de Nürburgring. Het Duitse merk haalde alle auto’s binnen voor slicks, waarna het weer begon te regenen.

“We hebben zeker dit jaar wat fouten gemaakt”, reageerde BMW Motorsport directeur Jens Marquardt tegen het Engelse Autosport. “Je moet altijd zeker weten dat je genoeg brandstof in je auto stopt en op de Nurburgring moet je altijd bewust zijn van het weer daar en niet al je eieren in één mandje leggen! Maar gefeliciteerd aan Audi en Rene Rast met hun titels. Rene was in zijn rookie-jaar de betere ten opzichte van de meer ervaren coureurs.” Wittmann daarentegen denkt niet dat Zandvoort van invloed was op het missen van de titel.

“Het is altijd wat lastig om het te zeggen”, reageerde de BMW-coureur. “Uiteindelijk deed het ons pijn, vooral omdat het een duidelijke winst was en niet ging over 'mitsen en maren'. Zeker, we hadden wat meer druk op de jongens kunnen zetten, zeker in Hockenhiem of Spielberg, maar uiteindelijk is het motorsport. Het kan gebeuren. Helaas overkwam het ons, maar uiteindelijk ben ik nog steeds blij over hoe we het jaar eindigden. Als eerste met goede prestaties in de laatste race en de laatst raceoverwinning.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS