DTM

BMW met afgeslankte, maar ijzersterke opstelling in het DTM 2017 + LINE-UP

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 december 2016 21:13 • Print artikel

München - BMW Motorsports bevestigde hun coureurs line-up voor het 2017 DTM seizoen tijdens de traditionele terugblik op het afgelopen jaar. Zes fabriekscoureurs zullen paraat zijn in de nieuwe BMW M4 DTM-bolide, die op het moment zeer intensief aan het testen en ontwikkelen zijn, als voorbereiding op de geplande 18 races van het DTM-seizoen van 2017.

BMW DTM racexpress Bas Kaligis

Regerend kampioen Marco Wittmann leidt de selectie voor de Duitsers, hij blijft bij Team RMG en word gevolgd door Timo Glock en Augusto Farfus. Bart Mampaey, eigenaar van Team RBM is verantwoordelijk voor Tom Blomqvist, Maxime Martine en Bruno Sprengler. De zes BMW coureurs hebben al 399 starts waarvan 32 overwinningen en 34 pole posities achter hun naam.

Directeur Jens Marquardt van BMW Motorsport geeft vol trots aan: "Onze selectie voor 2017 heeft wederom het beste wat er te bieden is in de DTM. Natuurlijk zal iedereen op jacht gaan naar de kampioen Marco Wittmann, maar onze vijf andere coureurs hebben allemaal overwinningen behaald en hun kwaliteit bewezen in de DTM, die samenhang in de cockpit is ons voordeel, ervaring in de DTM is erg belangrijk."

Antonio Felix da Costa (ook Formule E ) en Martin Tomczyk uit het voormalige Team Schnitzer zullen samen met Alexander Sims werken aan BMW's deelname aan de FIA Wold Endurane Championship voor 2018. Team MTEK spenderen komend seizoen aan een uitgebreid testprogramma en voorbereiding hiervoor./Door Mitchell Koolen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS