DTM

"Bij de chicane sloot ik de deur, ik bleef op mijn lijn en opeens crashten we! Hij crashte op mij!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2017 06:30 • Print artikel

Audi Motorsport-directeur Dieter Gass heeft de beschuldigingen van Timo Glock van de hand gewezen. De BMW-coureur bekritiseerde de tactiek van het merk uit Ingolstadt om wedstrijden te manipuleren en coureurs op te offeren om haar rivalen op te houden. Dit met doel om de leiders van het team te bevoordelen. De uitspraken kwamen na een aanvaring die de voormalig F1-coureur had met Nico Muller. Gass weerlegt de beschuldigingen en zegt dat Glock de Audi-coureur gewoon had moeten inhalen.


“Muller lag voor, Glock reed van achteren tegen hem op, op een 12 meter brede baan”, zo reageerde de Duitser. “Als hij zo veel sneller was dan hem, waarom haalde hij dan niet in? Het was niet Nico’s fout. Het was Nico’s strategie om lang buiten te blijven, hij reed zo snel als hij kon. Dat was wat we duidelijk konden zien. Natuurlijk wil hij niet ingehaald worden. Er is niet echt veel meer over te zeggen. We vochten hard met alle auto, waarbij de bandenslijtage groter was dan daarvoor.”

Muller zegt dat hij verrast was, dat hij geraakt werd door Glock. “Ik remde normaal om de bocht te halen”, legt de jonge coureur uit. “Bij de chicane sloot ik de deur aan de binnenkant, ik bleef op mijn lijn en opeens crashten we. Hij crashte op mij. Ik weet niet wat er gebeurde, of hij zijn rempunt miste, ik weet het niet. Ik bleef zo lang mogelijk op de baan en mijn banden werden minder. Ik wilde mijn positie behouden. Het werkte aardig goed voor twee, drie ronden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS