DTM

Autofabrikanten Audi, BMW en Mercedes zijn blij met deal: "We willen de DTM fit maken voor de toekomst"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 september 2017 13:44 • Print artikel

De autofabrikanten in de DTM; BMW, Mercedes en Audi hebben per direct het prestatiegewicht in het kampioenschap afgeschaft. Na goedkeuring van de DMSB, de Duitse autosportfederatie wordt er de laatste twee raceweekenden zonder dit systeem gereden. Audi lag voor het weekend in Zandvoort nog dwars, maar heeft nu ingestemd. De reacties van de betrokken merken zijn eensgezind.

DTM start

“Ik ben blij dat de discussie over prestatiegewicht eindelijk tot een einde is gekomen”, verklaarde Audi motorsportdirecteur Dieter Gass tegen het Engelse Autosport. “Nu kunnen we ons weer op de sportieve kant concentreren. Er zijn nog vier races te gaan en we blijven er tot het einde dicht bovenop zitten.”

Ook bij BMW Motorsport is men blij met de uitkomst om het prestatiegewicht af te schaffen. Directeur Jens Marquardt noemt het ‘een goede dag voor de DTM’ en noemt iedereen een winnaar. “We hebben eindelijk een oplossing over iets waarop we de komende maanden willen bouwen”, zegt de Duitser. “We willen de DTM fit maken voor de toekomst.”

Mercedes die aan het einde van 2018 vertrekt is eveneens blij. Ulrich Fritz zegt: “Als belangrijkste, we zijn blij dat we eindelijk klaar zijn met de gesprekken over het gewicht. Dit is wat de fans en coureurs wilden wat we deden. Ik ben er zeker van dat het een opwindende titelrace gaat worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS