DTM

Auer, Martin, Green en Rast jagen op lijstaanvoerder Mattias Ekstrom in Rusland op de Moscow Raceway

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juli 2017 06:46 • Print artikel

Dit weekend strijkt het DTM-circus al weer voor de vijfde keer neer in Moskou, de stad van kunst, kerken en het Kremlin, waar de altijd spannende titelstrijd halverwege het 2017 seizoen zal zijn aanbeland. Mattias Ekström verschijnt als lijstaanvoerder aan de start op de Moscow Raceway, met 89 punten is hij de ‘man-to-beat’. De gewiekste Audi-coureur zal op het 3.931 km lange circuit de aanvallen van zijn naaste belager Lucas Auer (AMG-Mercedes) , die binnenkort bij Force India F1 test, moeten weerstaan. Auer volgt hem in de tussenstand met slechts twee punten verschil. Maxime Martin (BMW / 78), Jamie Green (Audi / 75) en René Rast (Audi / 72) zullen het ook op Ekström gemunt hebben.

DTM
DTM start Moscow Raceway

De DTM kampioen in 2004 en 2007, leidt voor het eerst sinds de zomer van 2015. "Het verschil tussen de besten uit de DTM is bijzonder klein en er is geen duidelijke favoriet. Van nu af aan is de kring van kanshebbers op de overwinning bij iedere race erg klein en ik hoop aan het einde van het seizoen bovenaan te staan", zei de Zweed.

In de afgelopen zes DTM races voorafgaand aan Moskou, stond Ekström drie keer op het podium. Op de Moscow Raceway hebben de coureurs weinig tijd om te rusten. Het circuit is een interessante mix van lange, rechte en van snelle en langzame bochten; ingewikkeld vanwege de permanente veranderingen van richting. Dat is keihard werken voor de DTM-rijders in hun cockpit. Inhalen is moeilijk, maar wel mogelijk aan het eind van het ongeveer één kilometer lange rechte eind, waar zich ook de start-finish streep bevind.

null
Mattias Ekström

Audi staat op dit moment aan de leiding en het merk uit Ingolstadt wil natuurlijk de leiding behouden. De resultaten op de Moscow Raceway zijn verre van evenwichtig: van de zes races sinds 2013 konden Audi, BMW en Mercedes-AMG ieder twee overwinningen voor zich opeisen. Audi zegevierde in 2013 en 2015 met Mike Rockenfeller.

"Rocky" is vol vertrouwen, ondanks een gebroken middenvoetsbeentje waarmee hij wèl op de Norisring aan de start verscheen – voor het eerst na zijn ongeluk - met een speciaal gemaakte bandage en een aangepaste raceschoen met een stijvere zool. "Voor mij persoonlijk was het nooit een gespreksonderwerp dat ik niet zou rijden. Ik hoop dat ik net zo snel kan gaan met de bandage als de Rockenfeller met een gezonde voet. In tegenstelling tot wat ik normaliter doe in mijn DTM-auto, zal ik met mijn rechtervoet remmen. Het zal een hele uitdaging voor mij worden om op hetzelfde niveau te blijven opereren, maar ik heb het voordeel dat ik van andere raceseries gewend ben om met mijn rechtervoet te remmen.”

Een andere interessante figuur is BMW-rijder Bruno Spengler, die tot op heden in Rusland zeer goed gepresteerd heeft. "Ik verheug mij erg op Moskou, ik ben er echt blij mee. De Moscow Raceway is een zeer technisch en veeleisend circuit, waar je goed kunt inhalen. Ik hou van die baan en ik heb er tot op heden altijd zeer goede resultaten behaald", zei de Canadees, die onlangs op de Norisring een overwinning behaalde. Spengler stond in Moskou sinds 2014 vier keer op het podium. "Hopelijk kunnen we de goede prestaties van de Norisring in Moskou herhalen."

null
Lucas Auer

Super gemotiveerd reist Mercedes coureur Lucas Auer af naar Moskou. Bovendien is hij de runner-up van Ekström in het DTM-kampioenschap. Eerder deze week werd bevestigd dat de tweevoudig racewinnaar in dit seizoen, een Formule 1 auto op de Hungaroring mag testen in de week na de DTM race in Moskou. Als onderdeel van het Young Driver-testprogramma mag hij zijn kwaliteiten in de hoogste klasse tonen bij het team van Force India. Maar eerst concentreert hij zich volledig op Moskou. Auer: "Het circuit in Moskou is ongehoord veeleisend. Eigenlijk is er alles wat je op een circuit kunt tegenkomen. De tweede kwalificatie zal een duidelijke sleutelrol spelen. In deze sessie snel zijn, betekent dat de klus al voor de helft is geklaard. De uiterst gemotiveerde Oostenrijker wil halverwege het seizoen nog niet aan het kampioenschap denken. Ik blijf trouw aan mijn eigen visie en bekijk het kampioenschap van race tot race.”

De negende seizoensronde van de DTM begint op zaterdag om 15.40 uur (lokale tijd). De coureurs beginnen op zondag om 14:45 uur aan de warm-up ronde. De ARD zendt de wedstrijden beide dagen live uit op "Das Erste" (zaterdag vanaf 14.30 uur EDT, zondag vanaf 13.30 uur CEST).

Niet weer vergeten een lot te halen voor de volgende trekking van de Staatsloterij? Kijk HIER vrijblijvend voor meer info over de volgende trekking

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS