DTM

Audi ziet op dit moment een toekomst voor de DTM met twee fabrikanten nog niet voor zich

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 augustus 2017 16:10 • Print artikel

Het hoofd van Audi Motorsport, Dieter Gass, zei dat het moeilijk voor te stellen is dat de DTM door kan gaan met twee fabrikanten, na het aankomende vertrek van Mercedes. Het Duitse merk vertrekt aan het einde van 2018. De kersverse DTM-directeur Gerhard Berger zei recent nog dat hij geen reden zag waarom de klasse niet met twee fabrikanten door kan.

null

“We hebben het kampioenschap in het verleden al meegemaakt met twee deelnemende fabrikanten, Audi en Mercedes”, reageerde Gass tegenover het Engelse Autosport. “Dat gezegd hebbende, is het in de huidige situatie lastig om het je voor te stellen.” De Oostenrijker denkt dan ook dat er een fabrikant bij moet komen. “Dat wordt op dit moment beoordeeld, om te proberen om tenminste een vervanger te vinden, mogelijk dat er zelfs meer komen. We weten al heel wat jaren dat er pogingen zijn geweest om andere fabrikanten aan te trekken. Gerhard Berger is redelijk nieuw en bracht een interessant nieuw perspectief naar de DTM. "Ik hoop dat de kans van het binnen brengen van nieuwe fabrikanten nu wat hoger ligt.” Mercedes en Audi verhoogden het aantal auto’s in 2005, toen Opel vertrok uit het kampioenschap.

“Niemand gaf een garantie voor na 2018, dus er is momenteel geen toewijding”, gaf Gass toe, toen hem gevraagd werd naar een hogere inzet van het aantal auto’s. “Maar als we naar de discussies kijken die we aan het begin van het seizoen hadden over hoe door te gaan na ’19, over de motoren en meer, was Mercedes enorm geïnteresseerd en co-operatief. Dus met deze discussies, was ik redelijk optimistisch dat ze ook door gingen.” Toch benadrukte de Audi-directeur dat Audi graag haar aanwezigheid behoudt in de toerwagenserie, ondanks de onzekerheid van de DTM in de toekomst.

“Op dit moment is de DTM de enige toerwagen raceserie op dit niveau. In de toekomst moet je gaan bekijken wat er nog meer komt en wat er mogelijk is. Maar op dit moment is er alleen de DTM”, aldus Gass.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS