DTM

Audi-talent Nico Müller 'dankt God op zijn knieën' bij eerste zege in de DTM

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juni 2016 09:06 • Print artikel

Het Audi-talent Nico Müller heeft zijn eerste overwinning van zijn carrière in de DTM gepakt. De jonge coureur hield Tom Blomqvist van zich af in de straten van de Norisring en reed zo naar zijn eerste overwinning.

Nico Muller Audi Norisring op zijn knieën

De Zwitser startte als derde op de grid, maar ging al snel voorbij aan voormalig F1-coureur Paul di Resta. Daarna bleef de jongeling op een seconde afstand van de man op pole position, Tom Blomqvist zitten. Müller bleef tijdens de pitstopwindow lang buiten en zette een aantal snelle ronden neer. Wat het voordeel gaf ten opzichte van Tom Blomqvist in de BMW. Nadat alle pitstops waren geweest had Nico Müller een comfortabele leiding op de Brit gepakt. Het gat werd echter weer wat gedicht toen de safetycar op de baan voor wat brokstukken van wat incidenten op de baan.

De jonge Zwitser liet zich bij het naar binnen gaan van de safetycar niet verrassen door Blomqvist en ging als eerste over de finish. Waarmee Müller zijn eerste overwinning van het seizoen binnenhaalde. De derde plek achter de jonge Audi-coureur en Tom Blomqvist was eveneens voor BMW met de snelle Belg Maxim Martin. Paul di Resta moest uiteindelijk genoegen nemen met plek 4 voor Auer, Wittmann, Spengler, Mortara, Glock en Tomczyk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS