DTM

Audi Sport tevreden met optreden René Rast in DTM: "Erg indrukwekkende prestatie"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 juli 2016 18:24 • Print artikel

Rene Rast maakte verrassend zijn debuut als DTM coureur op het circuit in Zandvoort afgelopen weekiende. De 29-jarige Audi fabriekscoureur verving Adrien Tambay bij Audi Sport Team Rosberg. De snelle Duitser wachtte een zware taak maar hijzelf en Audi baas Dieter Gass waren tevreden. Rast eindigde de tweede race op plaats negentien.


De reden van de deelname van Rast was een blessure bij Audi rijder Adrien Tambay. De DTM race op zaterdag begon met een startcrash. Martin Tomczyk raakte Maximilian Götz, Götz gaf Tambay hierop een beuk. De auto's van Götz en Tambay hadden veel schade. Bij de crash kreeg Audi coureur Tambay een klap van zijn stuur op zijn linker pols. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek de pols niet te zijn gebroken. Maar omdat de Fransman veel last had, besloten hij en het team dat hij de tweede race niet zou rijden. René Rast werd opgeroepen als zijn vervanger.

"We hebben acht auto's in het veld en we willen ons niet beperken door één auto aan de zijlijn te houden," sprak Audi DTM projectleider Dieter Gass tegenover Racexpress.nl. "Voor de tweede race wisten we dat het een zware dag zou worden voor René Rast, maar hij deed het erg goed," vervolgde de Duitser. "De auto langs de zijlijn houden past ook niet binnen onze filosofie, we zullen niet opgeven."

Voor Rast was het DTM debuut op Zandvoort een complete verassing. "Ik had vrijdag een bruiloft en zaterdag vierde ik de verjaardag van mijn vriendin in Hannover," verklaarde de ervaren GT-coureur. "Ik kreeg een telefoontje van Dieter en sprong direct in mijn auto, toevallig had ik mijn race helm bij me!" De Duitser zou veel leren op de zondag. "Ik had nog nooit in de DTM auto gereden, ik wilde mezelf langzaam verbeteren om goed aan de auto te wennen," sprak de tweevoudig Porsche Supercup kampioen.


"Bij een crash in de vrije training zou mijn dag al voorbij zijn, dus elke ronde wilde ik het een klein beetje beter doen." De ervaren man had geen verwachtingen in het begin. "De hoeveelheid downforce in de snelle bochten verraste me wel," gaf Rast aan. "Je kunt de downforce het beste vergelijken met een LMP2 auto." Dit was de eerste keer dat de snelle Duitser reed met een auto met veel downforce op het Zandvoortse circuit. Voorheen reed Rast al eens met de Duitse Porsche Carrera Cup in Zandvoort.

"De race zelf was niet makkelijk, Daniel Juncadella reed achter me en hij viel me telkens aan." Rast kon geen gebruik maken van DRS maar hield toch de Spanjaard achter zich. "Ik reed een erg lange eerste stint, dat was erg lastig. Tegen het einde van de race liep ik in op de mannen voor me."

Voor René Rast is het voorlopig zijn laatste DTM optreden. "We gaan de data bekijken, er valt zeker nog wat te halen," sloot de goedlachse Duitser af. De volgende de grote race voor Rast is de 24 uur van Spa op 30 en 31 juli. Rast deelt de nr. 28 Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS met Laurens Vanthoor en Nico Müller.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS