DTM

Audi heeft vertrouwen in haar voormalig LMP1-coureurs als nieuwkomers in de DTM

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 januari 2017 13:49 • Print artikel

Audi verwacht dat haar nieuwkomers Loic Duval en Rene Rast eenvoudig de overstap vanuit het sportscarracen naar de DTM gaan maken in 2017. Het tweetal stapte over naar de Duitse toerwagenklasse, nadat de Duitse autofabrikant stopte met haar LMP1-programma. Duval had zijn eerste ervaring met de DTM Audi op het circuit van Jerez, terwijl Rast al drie races in deze klasse op zijn naam had staan. De Duitser behaalde al een mooie zesde positie, wat ervoor zorgde dat Audi DTM-baas Dieter Gass ervan onder de indruk was.

Loic Duval

“Niet alleen het leveren van een sterke race tijdens de finale in Hockenheim, heeft Rene getoond dat hij in de kop van het veld in de DTM gaat strijden”, zo reageert de DTM-baas. “En met Loic hebben wij een van onze beste rijders van het Le Mans-programma geïntegreerd in ons DTM-team. Ik heb het vertrouwen dat we om topposities vechten met onze lineup voor het 2017-seizoen en we zes sterke karakters in ons team hebben.”

Dit jaar hebben de DTM-fabrikanten het aantal auto’s van acht naar zes teruggebracht, waarbij Adrien Tambay, Timo Scheider en Edoardo Mortara het stoeltje bij het merk uit Ingolstadt verloren. De laatste vertrokken naar Mercedes, terwijl Scheider met pensioen ging. Naast de twee nieuwe coureurs komen oud-kampioen Mattias Ekström en Mike Rockenfeller in actie en daarnaast zitten ook Jamie Green en Nico Muller wederom in een Audi. Het Duitse merk gelooft dan ook dat ze een makkelijke overstap gaan maken naar de nieuwe 2017-auto’s.

“Met Mattias en Mike hebben we twee kampioenen aan boord die volgens mij tot de favorieten behoren, niet alleen door de nieuwe regels en de banden”, aldus Gass. “Jamie is zonder twijfel, een van onze sterkste strijders in de DTM. Nico heeft ons overtuigd met constante goede prestaties en zijn eerste DTM-overwinningen afgelopen seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS