Autosport NL • DNRT

Zandvoort 500; Omleiding naar Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 november 2012 16:52 • Print artikel

Racefans die denken dat het autosportseizoen stopt met de Formido Finaleraces, hebben het mis! Immers wordt er op Circuit Park Zandvoort ook in de winter volop geracet. Op 3 november zal dan ook weer het nodige autosportspektakel op het Zandvoortse circuit te zien zijn. De race wordt op zaterdag 3 november verreden. De wedstrijd vormt de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap. Deze winterserie heeft ook wedstrijden op het programma in januari, februari en maart 2013.

In het Winter Endurance Kampioenschap kan elke equipe meestrijden om de wintertitel. Men hoeft niet persť de snelste auto te hebben. Wel moeten de coureurs strijden om elke seconde, om zo de zege te pakken in de eigen divisie.

Pitstops zijn een bekend en verplicht ingrediŽnt van de Zandvoort 500. Kostbare seconden kunnen hier gewonnen, of juist verloren worden. De toegang tot de Zandvoort 500 is gratis. Bezoekers die met de auto naar Zandvoort reizen, betalen Ä 6,00 per auto.

Het endurance-spektakel van de Zandvoort 500 is populair bij veel raceliefhebbers. Toch dienen fans die met de auto naar Zandvoort rijden, rekening te houden met omleiding richting Zandvoort.

Vooral verkeer dat via de N200 via Haarlem rijdt, zal flinke verkeershinder ervaren. De Prinsenbrug in Haarlem is namelijk afgesloten voor onderhoud.

Automobilisten kunnen vanaf de A9 de afslag Zandvoort volgen en rijden via de N201 (Heemstede/Aerdenhout). Verkeer vanaf de A200/N200 zal worden omgeleid via de Waarderpolder richting de Randweg (N208).

Kijk voor meer info: Website Circuit Zandvoort

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS