Autosport NL • DNRT

Maik Barten in de strijd voor duurzaam racen voor IDRT in een Saker

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2013 02:03 • Print artikel

HDI-Gerling Dutch GT-coureur Maik Barten die afgelopen seizoen uit kwam voor het Seal For Life Performance Team samen met Marcel Nooren met een BMW M3 GT4 is nu in de strijd voor duurzaam racen voor het IDRT in een Saker. Hij afgelopen jaar verraste vriend en vijand door al tijdens zijn tweede raceweekend van het 'Dutch GT' de eredivisie van de nationale autosport het podium te betreden, maar de kenners wisten het allang. Barten was in de kartsport al een groot talent met grote successen in de races voor het Nederlands- en Europees kampioenschap Rotax Max. Ook werd hij in Italië vice-wereldkampioen. Met deze bagage als ervaring, bleek de overstap voor de talentvolle coureur naar de eredivisie nagenoeg geen probleem en was hij in 2012 één van de ontdekkingen in het Dutch GT Championship. En nu maakt Barten zich dus op voor zijn volgende challenge: duurzaam racen voor het IDRT in een Saker.

Saker IDRT

Inmiddels is Barten samen met zijn team druk bezig met de voorbereidingen voor komend seizoen, maar naast zijn stoeltje in de hoogste klasse van Nederland is Maik ook in de strijd voor een unieke kans om duurzaam te gaan racen voor het Innovatief duurzaam raceteam in de Saker Sportscar Challenge. Vorig seizoen kwam het team uit met Melroy Heemskerk en Laurens de Wit, na diverse podiumplaatsen en een overwinning op het Circuit in Spa eindigde het duo op een verdienstelijke tweede plaats in het kampioenschap.

De auto waarmee het IDRT uitkomt is een Sakar RAPX Sportscar die word aangedreven door een 275 pk sterke Subaru motor. Het unieke is dat deze is omgebouwd tot een duurzaam racemonster dat op bio-ethanol rijd en daarmee dus uniek in de Saker Sportscar Challenge. Qua rondetijd is deze Saker vergelijkbaar met zijn BMW M3 GT4 uit het Dutch GT kampioenschap.

Nu is het Innovatief duurzaam raceteam wat bestaat uit leerlingen van het Automotive College uit Nieuwegein op zoek naar twee nieuwe rijders om de strijd aan te gaan komend seizoen in de Sakar Sportscar Challenge. Aanstaande donderdag vind er een selectie dag plaats op Circuit Park Zandvoort en daar worden de rijders getest op verschillende onderdelen, aan het einde van de dag worden direct de twee gelukkige winnaars bekend gemaakt.

Bezoek eens de website van IDRT en kijk wie er kans maakt?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS