Dakar

Tim Coronel gezandstraald in zandstorm en verliest paspoort en mobiel: “Ik zag geen hand voor ogen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2017 09:51 • Print artikel

Foum Zguid, Marokko – Tim Coronel heeft de tweede etappe in de Morocco Dessert Challenge van Icht naar Foum Zguid op de vijfde plaats afgesloten. Coronel had de vaart er goed in en finishte op iets meer dan 42 minuten van de winnaar. Door zijn goede prestatie steeg Coronel vijf plaatsen in het klassement naar een zevende plaats.
 

Tim Coronel

Er had misschien wel meer in gezeten tijdens de 361 kilometer lange etappe, maar Tim was iets te enthousiast: “Het was een heerlijk ritje. Ik ben nog even de weg kwijt geweest en moest dus zoeken naar de juiste route, maar uiteindelijk was ik snel weer onderweg. Niet veel later ging ik iets te enthousiast een bocht in waardoor ik mijn band kapot reed. Nadat ik deze vervangen had kon ik mijn weg weer vervolgen”, aldus Tim vanuit het bivak.

Tim was enthousiast na afloop van de etappe. ”Ja, ik heb heerlijk gereden. Het parcours was weer zo mooi! Gelukkig waren er wat minder stenen op het parcours en wat meer zand. Er zaten wel een aantal lange rechte stukken in en daar leg ik het qua snelheid af, maar ik heb genoten.”
 
Toen Tim aan de finish kwam zag hij vrij weinig meer. Een zandstorm teisterde het bivak en Tim moest even beschutting zoeken achter de truck: “Ik zag geen hand voor ogen toen ik aan de finish kwam. Het stormde aardig en ik werd bijna gezandstraald, maar dat mag de pret niet drukken. Wat wel even spannend was is dat ik mijn tas verloren ben tijdens de tussenstop. Hier zaten mijn telefoons, satphone en mijn paspoort in. Gelukkig is mijn tas gevonden en werd hij keurig teruggebracht in het bivak. Ik heb het naar mijn zin hier en kan niet wachten tot morgen. Dan gaan we de eerste duinen van de rally krijgen. De Buggy is hier voor gemaakt, dus hopelijk maak ik morgen weer wat tijd goed.”

Update: Ten tijden van publicatie is er een update geweest van de uitslagen. Het lijkt erop dat Tim 30 minuten tijdstraf heeft gekregen. Helaas lag de website van de organisatie eruit, zodat dit niet op tijd geverifieerd kon worden. Volg de social media kanalen voor de updates.
  
Etappe 3 Foum Zguid – Oum Jrane 345 km
Opnieuw een lange dag, met een enorme variatie aan landschappen en pistes. Grote vlaktes en snelle paden om de dag mee te beginnen, maar dan komen de duinen van Erg Chegaga. Hier zullen de eerste grote verschillen gemaakt worden en het klassement wordt gegarandeerd door elkaar geschud. Ook de navigatie zal in deze etappe het verschil maken. We vertrekken richting zuiden en rijden een klein stukje over de piste die de rijders ook gisteren gereden hebben. Die is goed, met afwisselend snelle en minder snelle passages, en wel veel bulten en putten, wat eigenlijk kenmerkend is voor heel deze dag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS