Dakar

Revanche Erik van Van Loon: "Vorige keer hebben Wouter en ik de zwaarste crash gehad"

Uitgegeven door Johan Vis • 16 april 2017 10:32 • Print artikel

Aanstaande dinsdag start de Qatar Sealine Cross Country Rally in Doha. Erik van Loon en Wouter Rosegaar staan aan de start met de Toyota Hilux van het Belgische Overdrive Racing. Van Loon wil eindigen in de top vijf en hoopt op een podiumplaats.

Erik van Loon

Er staat een sterk deelnemersveld aan de start in Qatar. Vier Toyota's, vier Mini's en een Peugeot. "We moeten dus aan de bak! Ik denk dat we hier in de top vijf thuis horen, maar dit is Qatar. Hier kunnen vreemde dingen gebeuren dus met het geluk aan onze zijde zouden we ook zomaar naar het podium kunnen."

De herinnering die Van Loon heeft aan Qatar is niet goed: "De vorige keer dat we hier reden, hebben Wouter en ik de zwaarste crash gehad. Door een vreemde note zaten we niet helemaal goed en kwamen we te vroeg bij een verhoogde kruising uit waardoor de auto lanceerde en een aantal keer over de kop sloeg. Dat willen we niet nog een keer! De rally wordt lang, maar liefst 1372 kilometer op snelheid verdeeld over vijf dagen."

Op maandag 17 april zijn de keuringen. Dinsdag wordt er een korte proloog gereden van 5,5 kilometer. Woensdag tot en met zaterdag worden de zware proeven in de woestijn verreden, allen meer dan 330 kilometer. Van Loon en Rosegaar gaan van start met nummer 208 op de Toyota.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS