Dakar

Publiekslieveling Robby Gordon grote afwezige in Dakar Rally 2017, comeback gepland in Dakar 2018

Uitgegeven door Alfred Bakker • 1 januari 2017 11:10

Publiekslieveling en Amerikaanse Rally showman Robby Gordon doet de komende editie van de Dakar raid door Zuid-Amerika niet mee. Door een overvolle agenda vol nieuwe projecten moet Robby Gordon de Dakar Rally van 2017 aan zich voorbij laten gaan. Met zijn 'alles-of-niets-stijl' staat voor de Amerikaan altijd garant voor spectaculaire beelden. Gordon startte eerder in IndyCars, Nascar, off-road racing en is oprichter van de Stadion Super Trucks Series.

Publiekslieveling Robby Gordon grote afwezige in Dakar Rally 2017


Dat laatste; de Stadion Super Trucks Series is één van de redenen, waardoor hij niet kan meedoen in de Dakar: "Ik ben gewoon te druk bezig met andere projecten. Stadion Super Trucks blijft maar groeien. We hebben een overvolle agenda in 2017 met races op drie continenten, inclusief vijf races in de Verenigde Staten met IndyCar en twee van onze eigen Stadion stijl evenementen", zei Robby Gordon.

Robbie Gordon Chevy Rallytruck RX680

"In Australië zijn we verbonden aan V8 Supercars waar we aan twee evenementen meedoen. En nu gaan we naar China met Stadion Super Trucks met twee evenementen in 2017."

Robby Gordon Dakar Rally 2018

Gordon is ook bezig met nieuwe projecten binnen zijn 'Speed' energiedranken, het Arctic Cat 4-Wheel platform en de ontwikkeling van zijn Gordini Dakar raceauto's, die voor de 2017-editie niet gereed waren. Goed nieuws voor de Dakarfans, want Robby Gordon zal in 2018 zijn in de DaKar Rally!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS