Dakar

Peugeot-coureurs vinden deze Dakar te zwaar voor amateurs: "Voor fabriekscoureurs is het oké, maar voor.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2018 07:10 • Print artikel

De eerste etappes van de Dakar Rally 2018 was volgens Carlos Sainz te zwaar voor de amateurcoureurs, met als gevolg dat er vele uitvallers waren. De Spanjaard deed de uitspraken nadat er weer een ware uitputtingsslag in de duinen plaatsvond, waarbij de Peugeots een behoorlijk gat hebben getrokken naar de concurrentie. Amateurs of niet. Ook het fabrieksteam van Peugeot zag een uitvaller en dat was niet bepaald een amateur, maar veelvoudig WRC-kampioen Sébastien Loeb.

Dakar Rally 2018 Peugeot

“De etappes zijn erg lastig”, zei de Spanjaard. “Het was een mix van gecompliceerde duinen, zacht, erg gebroken en diepe dalen. En ook gebieden met stenen. Ik denk dat het te veel was voor amateurs, omdat ik niet weet hoeveel auto's finishen.”

Teamgenoot Stéphane Peterhansel is het met zijn teamgenoot eens. “Voor ons is het oké, omdat we fabriekscoureurs zijn. We hebben de beste co-piloot en we zijn goede coureurs”, reageert de coureur die Dakar ook op de motor uitreed. “Voor de amateurs, met een auto met minder prestatievermogen, is het echt lastig. Deze Dakar is echt moeilijk voor de andere deelnemers, meer dan vorig jaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS