Dakar

OFFICIEEL: Peugeot STOPT met Dakar na 2018-editie "Op best mogelijke manier afsluiten"

Uitgegeven door Johan Vis • 31 oktober 2017 11:34 • Print artikel

Peugeot heeft aangekondigd te stoppen met de Dakar Rally na de komende editie in 2018. Het nieuws hing overigens al even in de lucht nadat de Franse fabrikant haar onvrede had uitgesproken over de nieuwe reglementen van de organisatie als het gaat om de dominantie van achterwiel-aangedreven wagens.

Peugeut stopt met Dakar

“Omdat dit de laatste Dakar voor Peugeot zal zijn, willen we het op de best mogelijke manier afsluiten”, verklaarde Peugeot Sport directeur Bruno Famin. “Maar zoals ik altijd zeg, je kunt vooraf nergens vanuit gaan. Het moeilijkste is om na het winnen te blijven winnen.”

Peugeot heeft voor de komende, en dus laatste, editie van de Dakar Rally geen wijzigingen aangebracht in haar line-up. Zo rijden Stephane Peterhansel, winnaar van de laatste twee Dakar Rally’s, Sebastien Loeb, Carlos Sainz Sr en Cyril Despres opnieuw voor de Franse equipe.

“Het probleem is wanneer je wint, dat je het nog vaker gaat doen”, verklaarde Peterhansel. “Ik weet niet of het mijn laatste Dakar zal zijn, dat moeten we nog zien. Het doel voor ons allemaal is om te winnen en op het hoogtepunt te stoppen met het programma.”

Peugeot’s laatste 3008DKR Maxi heeft ter voorbereiding al 11.000 testkilometers gemaakt. Daarnaast is de nieuwe bolide wijder dan zijn voorganger en zijn er onder andere wijzigingen aangebracht in de ophanging en de betrouwbaarheid.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS