Dakar

Nederland in Dakar Rally met zeven motoren, twee quads, zeven auto's en negen trucks vertegenwoordigd

Uitgegeven door Johan Vis • 9 november 2017 17:09 • Print artikel

ASO, de organisator van de zwaarste rally ter wereld, maakte deze week de 193 startnummers in de motor- en quadcategorie bekend. Nederland is in Dakar Rally met zeven motoren, twee quads, zeven auto's en negen trucks vertegenwoordigd.

RTLGP Dakar PreProloog Eurocircuit 2017
De hoogst genoteerde Nederlander in de jubileumeditie van de Dakar Rally is Jurgen van den Goorbergh uit Breda, die met nummer 48 zal rijden. De enige vrouw in het gezelschap, Mirjam Pol, keert na zes jaar afwezigheid terug op de motor en wel met startnummer 50. Kees Koolen, die als kersvers wereldkampioen cross-country op de quad aan de start staat, start met nummer 254.

Het Nederlandse contingent motorrijders kent drie debutanten, die alleen al daarom wat verder naar achter starten: Luc van de Huijgevoort uit Luyksgestel (118), Edwin Straver uit Rijswijk (121) en Maikel Smits uit Schijndel (128).

RTLGP Dakar PreProloog Eurocircuit 2017
Na een paar jaar afwezigheid keren Hans-Jos Liefhebber (startnummer 51) uit Hoornaar en Guillaume Martens (140) uit Meerssen terug als kistrijders. Dat houdt in dat zij, net als Van den Goorbergh overigens, zonder enige vorm van assistentie de rally gaan rijden.

Bastiaan Nijen Twilhaar is met nummer 268 de tweede quadrijder; zijn taak is het om bij Kees Koolen in de buurt te blijven en waar nodig te helpen.

RTLGP Dakar PreProloog Eurocircuit 2017
Bij de auto’s staan zeven Nederlandse equipes aan de start: Bernhard ten Brinke, Maik Willems, Tim en Tom Coronel, Eelco Bekker, Peter van Merksteijn, Ebert Dollevoet en debutant Henri van Steenbergen. Verder zijn er negen trucks uit Nederland vertegenwoordigd: Martin van den Brink, Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel, Gert Huzink, Gerrit Zuurmond, Richard de Groot, Ed Wigman, Marc Leeuw en debutant Janus van Kasteren jr.
Hun startnummers worden later bekend gemaakt.

De Dakar Rally begint op 6 januari in Lima, de hoofdstad van Peru, en gaat via Bolivia naar Argentinië, waar op 20 januari in Córdoba de finish is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS