Dakar

Martin van den Brink glansrijk winnaar tweede etappe Dakar 2017: Een mooie revanche op vorig jaar!

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 3 januari 2017 22:18 • Print artikel

Martin van den Brink de kopman van Mammoet Rallysport heeft zijn eerste etappezege binnen. Met zijn Renault Truck zette Van den Brink in de tweede etappe van de Dakar Rally 2017 een tijd neer van 2:37:08 in San Miguel de Tucumán. Daarmee was hij de Kamaz van Dmitry Sotnikov met 2 minuten en 3 seconden te snel af, die vervolgens op de hielen werd gezeten door de MAN van Peter Versluis.

Dakar 2017 Van den Brink winner stage 2 trucks

Versluis die de derde plaats bemachtigde op 49 seconden na Sotnikov, was lange tijd de leider in de etappe, maar Versluis verloor tijd na het tweede controlepunt.

In het eerste gedeelte van de 284 kilometer lange route van Resistencia naar San Miguel de Tucumán, wist Versluis zijn MAN goed op koers te houden. Na 120 km lag de Nederlander 25 seconden voor op zijn directe volger Dmitry Sotnikov, terwijl de equipe van Artur Ardavichus de derde positie in beslag nam.

Bij het passeren het tweede controlepunt was Van den Brink inmiddels opgestoomd naar de derde positie na een voorzichtige start. Sotnikov reed constant en bleef op 23 seconden afstand van leider Versluis.

De eindfase was spannend! Van den Brink nam de de leiding over van Versluis, met vijf seconden achter hem Sotnikov. Versluis viel terug na 200 kilometer maar wist voor Siarhei Viazovich te blijven met een verschil van drie seconden.

De top vijf werd net als in de proloog afgesloten door de Iveco van Gerard de Rooy. Hij noteerde een eindtijd van 2 uur 40 minuten elf seconden. De Rooy behoudt de vijfde plaats in het algemeen klassement. Hans Stacey finishte de etappe op de zevende positie, terwijl Maurik van den Heuvel met zijn Scania als twaalfde eindigde. Pascal de Baar reed zijn Renault als veertiende over de finish. Ton van Genugten, in de eerste etappe nog tweede, legde beslag op de zestiende plaats en Jos Smink eindigde als achttiende.

Martin van den Brink neemt de leiding over. Een mooie revanche voor de man uit Harskamp die vorig jaar nog zijn truck volledig zag uitbranden in de tweede etappe. Wat een contrast! De winnaar van de etappe van gisteren, Kolomy, zakte naar de derde positie in het klassement, met de Rus Sotnikov als tweede achter de gelukkige Van den Brink.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS