Dakar

Maik Willems vinkt de eerste doelstelling van het jaar af

Uitgegeven door Peter Vader • 15 januari 2017 13:46

Maik Willems had het niet hardop willen zeggen, maar ergens halverwege de eerste week van de Dakar Rally 2017 floepte het er toch uit: de top 30 zou hij wel willen halen. Voor de 26ste plaats had hij vooraf getekend. “Ik heb een paar doelstellingen voor 2017. De eerste is afgevinkt en het is pas half januari!”

Pelt, Willems

Met een forse barst in de voorruit van de Toyota reed Maik Willems over de finish van de laatste etappe. “Oh, dat is al een paar dagen”, lacht Willems. “Een keer een tak tegenaan gekregen en nog een keer een steen of zoiets.” Het was de enige zichtbare schade die de knaloranje auto had opgelopen in de afgelopen twee weken. “We hebben ook maar heel weinig meegemaakt”, zegt Willems. “De normale portie pech, maar daar hebben we geen uren mee verkloot. We hebben lekker door kunnen rijden en zolang je blijft rollen, kom je vanzelf verder naar voor. Daar hoef je echt niet waanzinnig hard voor te gaan of idiote risico’s voor te nemen.”

Willems complimenteerde zijn navigator Rob van Pelt, die behalve als navigator van grote waarde bleek als monteur. “Het is perfect gegaan. Off road leer ik nog elke dag van Rob”, vertelt Willems. “Rob heeft bovendien gouden handjes. Afgelopen week heeft hij nog het Nederlands record steekas wisselen gevestigd. Uit de problemen blijven is de eerste opdracht, maar als je toch een probleem hebt en je kunt het snel oplossen en zo de schade beperkt houden, dan is dat heel fijn. Als je één keer tot ’s nachts staat te prutsen, werkt dat een hele Dakar door. Daar hebben we nu helemaal geen last van gehad. Dat is van grote invloed geweest op die 26ste plaats die nu in de tas zit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS