Dakar

Kickstart Robby Gordon in Dakar Rally 2015: "We hebben geen risico's genomen"

Uitgegeven door Marcel de Graaf • 5 januari 2015 14:38

Villa Carlos Paz, Argentinië - De Amerikaan Robby Gordon kende een goede start in de 37e Dakar Rally door met zijn HST Gordini op de tweede plaats te eindigen op slechts 42 seconden achterstand op leider in het klassement Orlando Terranova uit Argentinië. Nasser Al-Attiyah was voor Terranova en Gordon gefinisht, maar werd bestraft met een twee minuten tijdstraf.

Robby Gordon Dakar 2015 racexpress

Gordon deed 1 uur 13 minuten en 54 seconden over de 170 kilometer lange special door het glooiende terrein van het Argentijnse platteland. In wat wordt beschouwd als de meest moeilijke en gevaarlijke race op aarde, hadden een paar favorieten al vroeg problemen, met name titelverdediger Nani Roma wiens race nauwelijks begonnen was voordat er problemen met zijn Mini waren. Roma staat inmiddels op ruim 7 uur achterstand en kan prolongatie van zijn titel wel vergeten.

Als iemand kan meevoelen met Roma is het Gordon, die in de afgelopen jaren heeft geworsteld met mechanische problemen bij de start van de Rally. In 2014 eindigde Gordon 133e in de eerste etappe.

Gordon begon als negende in de eerste etappe van zondag en start vandaag als tweede in de etappe van Villa Carlos Paz naar San Juan, de langste etappe van de rally met een 518 kilometer lange special met moeilijk terrein om te beginnen, stoffige secties in het midden van de special en zacht zand naar de finish.

"Het is precies waar we wilden zijn," zegt Gordon, die samen met navigator Johnny Campbell werd gedwongen om een keer te stoppen om een losse deur weer vast te zetten. Dit kostte Gordon een minuut om dit euvel weer te verhelpen. "Voor ons was de eerste etappe goed, zeer conservatief. We hadden gemakkelijk een minuut kunnen winnen maar we hebben geen risico's genomen. Johnny heeft het geweldig gedaan. Ik voel me goed over waar we mee bezig zijn en waar we heengaan en dat is om een goede Rally te rijden dit jaar. We hebben heel hard gewerkt in het afgelopen jaar. Vorig jaar was een schande en dit jaar gaan we ervoor vanaf dag 1."

Overigens ziet het er voor vandaag in etappe 2 al een stuk minder rooskleurig uit. Gordon zou al wat tijd verloren hebben.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS